EKONOMİ Haber Girişi : 20 Ağustos 2011 01:50

Sinop dan Afrikaya yardımlar devam ediyor

Sinop dan Afrikaya yardımlar devam ediyor

 Ağustos günü Ülke genelinde ki tüm camilerden Afrika için yardım kampanyası düzenlenmişti. Bu kapsamda Sinop tan  Doğu Afrika ülkelerinde yaşanan ve son 60 yılın en büyük kuraklık krizi nedeniyle açlık çekenlere yönelik gönderilen yardım miktarının 300.000 TL’ye ulaştığı bildirildi.Halen merkez, kasaba ve köylerden yardım gelmeye devam etmektedir.

SİNOP merkez,kasaba ve köylerden  İL  Müftülüğü bünyesinde toplanan yardımlar   Doğu Afrika ülkelerine ulaştırılmak üzere başkanlığımızın açmış olduğu hesaplara havale edilmektedir.

Sinop il Müftüsü Yalçın Topçu yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerinde yaşanan açlığın Müslümanları çok üzdüğünü ve yardım için seferber olunduğunu ifade etti.Sinop halkının yardıma duyarsız kalmadığı toplanan yardımın miktarıyla bellidir diyerek bu toplanan yardım miktarı ile ilimizin geçmiş yardımlar baz alındığında kendini aştığını ,  sinop’
umuzun nüfusuna göre çok büyük bir rakama ulaştığını ifade ederek bu güzel duyarlılığından ötürü Sinop halkına ; Cuma vaazında  teşekkür etti. Topçu, “Kucağındaki çocuklardan birini ağaç gölgesine bırakan anne ile ölen yavrusunun gözlerini parmaklarıyla kapatan annenin acısını kalbimizin derinliklerinde hissederek  yaptığımız yardımlar sayesinde Ramazan ayımızı daha bir anlamlı hale getiriyoruz.Yapılan her bir kuruş yardımın, çekilen her bir SMS’in Afrika’ya rahmet damlası olarak düştüğünü ifade eden Topçu, insanlar orada açlıktan ölürken bizim evimizde tok olarak oturmamızın veya çeşit çeşit yemeklerle iftar açmamızın hiçbir anlamının olmadığını sözlerine ekledi.