GÜNDEM Haber Girişi : 02 Nisan 2014 20:43

Şimdi sıra icraatta

Şimdi sıra icraatta

Başkanlar, seçim kampanyası döneminde dev projeler vaat etti. Şimdi sıra icraatta. 

Büyükşehir’de trafiği rahatlatmak adına hafif raylı sistem projesi dikkat çekerken, Yakutiye’de ise kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilecek olan projeler vatandaşları heyecanlandırıyor. 

Yerel seçimlerin geride kalmasıyla gözler bir yandan da başkan seçilen isimlerin ’vaad ettiği projeler’ine odaklandı. Hafif raylı sistemden, kış turizmine ulaşım projelerinin yanı sıra, agua parktan kültür merkezlerine kadar birbirinden dikkat çekici projeler hayata geçirilmeyi bekliyor. İşte o projelerden öne çıkanlar:

30 Mart yerel seçimlerinde Erzurum’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen’in önceliği ulaşımı rahatlatmak. Alternatif caddeleri gündemini alan Sekmen, hafif raylı sistemi de gündemine aldı. Şehrin imar planlarını yenilemek içinde bir çalışma yürüten Sekmen’in kentsel dönüşüm, su problemi, yaz-kış turizm ve fuar alanı projesi öncelikleri arasında

Geçtiğimiz dönemde gecekondu yapılaşmalarını büyük oranda yıkan ve kentsel dönüşüm projelerine start veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da önceliği bu projeleri tamamlamak olacak. Korkut’un üç kümbetler projesinin yanı sıra Gürcükapı’da uygulayacağı Gürcükapı Meydanı projesi de dikkat çeken projeler arasında yeralıyor. 

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise Harput Mahallesi’nde devam ettireceği kentsel dönüşüm projesinin yanı sıra gençlere ve engellilere yönelik hazırladığı projelerle dikkat çekiyor. Bulutlar’ın bu dönem önem verdiği en önemli projelerinin başında ise Palandöken’de yapmayı planladığı mesire alanı projesi yeralıyor.

Aziziye’nin yeni belediye başkanı Muhammet Cevdet Orhan hazırladığı çok sayıda projeyle seçim çalışmalarına damga vurdu. Orhan Aziziye Kent Meydanı, Termal Aqua Park, Modern Semt Pazarı, Semt Garajı, Kültür Merkezi, Gençlik ve Çocuk Merkezi gibi 26 önemli projeyi hayata geçirecek.

Levent AKPINAR