EKONOMİ Haber Girişi : 05 Mart 2010 10:26

Siirtte Din Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim Kursu

Siirtte Din Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim Kursu

Siirt İl Müftülüğünde görevli İmam-Hatip ve müezzinlere yönelik hizmet içi eğitim kursu il Müftülüğü konferans salonunda başladı.

 
Siirt Müftü Vekili M.Baki Bilgili, hizmet içi eğitim kursunda, Kur`an-ı Kerim , din hizmetlerinde imam hatiplik ve müezzinliğin önemi, yetişkin öğ

retiminde temel özellikler, Kur`an öğretiminde kur sisteminin uygulanışı, Tecvit kurallarına göre yüzüne okunup ezberlenecek ayet ve sureler, ezberlenecek dualar, yüzünden okunacak sureler, ezan ve müezzinlik konularında toplam 120 saat ders verileceğini belirtti.
Bilgili, Kuran-ı Kerim`in güzel ses ve kendine has üslupla okunmasının gösterilen saygı gereği olduğunu ifade eti.
Bunun için her zaman Müslümanların Kuran-ı Kerim`i doğru ve güzel okumayı önemsediğini ve bu konuda eğitim ve öğretim faaliyetleri başlatıp zamanla bunu geliştirdiklerini ifade eden Bilgili, ``Müftülüğümüz tarafından camilerde görevli personelimize yönelik yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Kuran-ı Kerim hizmet içi eğitim kursları Siirt Merkez ve ilçelerinde açıldı. 1 Nisan’da sona erecek kurslara toplam 120 görevlimiz katılıyor`` dedi.