EKONOMİ Haber Girişi : 02 Ekim 2010 13:08

Siirt'te 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Kutlandı

Siirt'te 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Kutlandı

1 -7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevliler Haftası nedeniyle  Siirt Müftülüğü “Bir Din Görevlisi Olarak Hz. Muhammed “  konulu bir konferans düzenledi.

 

Siirt Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak konuşan Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle peygamberimizi, cami ve din görevlilerimizi cami dışında anlatabilmeyi amaçladıklarını,  Cami kelimesinin toplayan yeri anlamına geldiğini, “Camiler ibadethane olduğu gibi bir eğitim kurumudur. Camilerin fonksiyonlarını daha iyi anlayabilmek için İslamiyet’in ilk yıllarındaki camiler ile şimdiki camileri karşılaştırmak gerektiğin belirterek, haftanın hayırlı olmasını diledi.

 

Din görevlilerini peygamber varisleri olarak tanımlayan öğretim üyesi  Adem Saraç, inanan insanlarda stresin olmaması gerektiğini belirtti. Saraç “Bu gün batıda kişisel gelişim kitapları satılıyor. En büyük kişisel gelişim İslamiyet’tedir. Biz altının üzerinde oturuyoruz, ancak kıymetini bilmiyoruz Elin oğlu bizim hazinelere sahip çıkıyor.
Peygamber Efendimizin o yamyam diye nitelendirebileceğimiz insanları melek haline getirmesinden daha büyük kişisel gelişim olabilir mi? İnanan bir insanda of, puf yoktur, stres yoktur.Elinden gelen gayreti harcayarak, ardından tevekkül etmek vardır.Gerisi takdire bağlıdır.Senin stres yapmaya hakkın yoktur. Çünkü sen elinden geleni yapmışsın, gerisi takdire bağlıdır’’diye konuştu.

 

Saraç konuşmasının son bölümünde din görevlilerine şu mesajı verdi: ‘yaptığınız işlerde Hz. Peygamber hatırınıza gelmiyorsa ve örnek  almıyorsanız, hiç kimse kusura bakmasın, yapılan iş ancak rol olur.’’şeklinde konuştu