EKONOMİ Haber Girişi : 22 Haziran 2010 23:04

Siirt teYaz Kursları Başladı

Siirt teYaz Kursları Başladı

Siirt Müftülüğü tarafından il genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen “Yaz Dönemi Kuran Kursları” Yatılı Bölge Kur’an Kursunda  düzenlenen törenle başlatıldı. 

Yatılı Bölge Ku’an Kursunda düzenlenen açılış törenine Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Müftü Yardımcısı, M.Baki Bilgili, Kur’an Kursları Müdürü Ahmet Uluç ve Kur’an Kursları öğreticileri hazır bulundu.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, açılış programında yaptığı konuşmada, "2 ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verileceğini belirterek öğrencilere şunları söyledi:

‘’Yaz Kur'an kurslarımızda  ihtiyacınız olacak bilgileri elde edecek, bilgilerinize yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacaksınız. Temenni ediyorum ki bu süreci hayatınız boyunca unutamayacağınız güzel hatıralarla en güzel şekilde tamamlayacaksınız.dedi.

Kur’an-ı Kerim’in Allahın kelamı olduğunu vurgulayan Müftü Arvas, “O öyle bir kitaptır ki, içimizi dışımızı aydınlatan ışık, kalplerimize ibretleri ve hikmetleri yağdıran nasihat, maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa, huzur ve saadet kaynağıdır. Kur’an öğretimi, hem öğrenen, hem de öğreten için ayrı ayrı fazilet kaynağıdır. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur: ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ Böyle bir yüce kitabı çocuklarımıza öğretmek, biz anne ve babaların üzerine düşen önemli görevlerden birisidir. Onun için çocuklarımızı Yaz Kur’an Kursları’na el birliği içerisinde göndererek, o aydınlık yolda yürümelerini sağlayalım.” dedi. 


Bütün bu duygu ve düşüncelerle Yaz Kur'an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, bu hizmeti fedakarca yerine getiren görevlilerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kurs döneminin başarılı ve verimli bir şekilde neticelenmesi temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Yaz Kur’an Kursları açılışının ardından, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’nun mesajını okudu. Camilerde başlatılacak olan kursların 21 Haziran'da başladığını ve 3 dönem halinde gerçekleştirileceğini bildiren Arvas, "Kurslarda birinci dönem, 21 Haziran'da başlayıp 9 Temmuz'da bitecek. İkinci dönem kursu da 12 Temmuz'da başlayıp, 30 Temmuz'da sona erecek. Üçüncü dönem kursu ise, 2 Ağustos'ta başlayarak 20 Ağustos'ta son bulacak" dedi.
Arvas, yaz kur’an Kurslarının Siirt Merkez, İlçe ve tüm köylerinde açıldığını sözlerine ekledi.