EKONOMİ Haber Girişi : 08 Ağustos 2010 19:00

Siirt te "Kuran Hayatımızın Neresinde" Konulu Konferans

Siirt te

Siirt İl Müftülüğü, '2010 Kuran Yılı' etkinlikleri kapsamında bir konferans düzenledi

 

Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen "Kur’an Hayatımızın Neresinde" konulu konferansa Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydın, İl Müftüsü Faruk Arvas, İlçe Müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan vatandaşlar salonu doldururken açılış konuşmasını İl Müftüsü Faruk Arvas, yaptı. 2010 yılının Kur’an Yılı ilan edilmesi ile ilgili bilgi veren Arvas; “Bilindiği gibi 2010 yılı Peygamber Efendimize Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin bin 400’üncü yıl dönümüdür.  Diyanet İşleri Başkanlığımız da yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in rahmet yüklü mesajlarını topluma anlatmak ve Kur’an-ı Kerim’in evrensel hitabeti konusunda toplumu aydınlatmak amacıyla bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesini öngörmüş ve halkımızın Kur’an’ı okuması, düşünmesi ve anlaması açısından bilinçleneceği düşüncesiyle 2010 yılını Kur’an Yılı olarak ilan etmiştir.” dedi.

 

İstanbul Beyazıt Camii İmam-Hatibi Hemşerimiz Suat Göztok  ve İlimiz Şeyh Yusuf El-Garip Camii İmam-Hatip Ramazan Toprak okudukları Kur’an-i Kerim tilaveti ile Kur’an ziyafeti sundular. Daha sonra Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Çiçek, "Kur’an hayatımızın neresinde" konulu bir sunum yaptı.

 

 Prof. Dr. Çiçek, konuşmasında şunları söyledi: "Kur'an-ı Kerim bizi en sıkıntısız, en doğru yola götürüyor. Biz onun emrettiği şeyleri hayatımıza uygulayabilseydik bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamazdık. Kur'an ırkçılığı reddediyor. Irkçılık yapanı bir kenara bırakın, ırkçılığa davet eden, ırkçılık yolunda hayatını kaybeden bizden değildir. Kur'an emanete hıyaneti ve kötülükleri yasaklar. Kadınlara ve çocuklara iyi davranılmasını emreder. Peygamber Efendimiz hayatı boyunca ne bir hanımına ne de bir kölesine kötü davranmamıştır. Ama bu gün özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde din adına kadına karşı çok yanlış davranışlar yapılmaktadır. Bunun en büyük sebebi cehalet ve Kur'an hayatından uzak kalmaktır." Dedi.

 

Konferansın ardından Prof. Dr. Halil Çiçek ve hafızlara yerel ürünler ve çiçek takdim edildi.