EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2011 13:02

Siirt Müftülüğünden Kutlu Doğumda Doğan Çocuklara Altın

Siirt Müftülüğünden Kutlu Doğumda Doğan Çocuklara Altın

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Siirt Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi tarafından 20 Nisan’da ilk doğan 9 bebeğe çeyrek altın hediye edildi. Kızılay Siirt Şubesi’de ailelere 20 battaniye hediye etti.

 

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Siirt Kadın ve Doğum hastanesinde bir tören düzenlendi. Törene Siirt Valisi Musa Çelik’in eşi Gülsüm Çolak, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür ve Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ve eşleri katıldı.

 

Peygamberimizin dünyayı teşrif tarihi 20 Nisan olduğu için bu günü seçtiklerini söyleyen Siirt Müftüsü Faruk Arvas; " Kutlu Doğumun anısına, ilk doğan 9 bebeğe  çeyrek altın hediye ettik. Hazreti Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği günün yıldönümünde sevincimizi paylaşmak istedik." şeklinde konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman,"Kutlu Doğum günü dünyaya gelen  yavrularımıza Rabbim hayırlı bir ömür sürmesini nasip etsin. Güllerin Efendisi (sav) 1440. yıl dönümünde dünyaya gelen yavrularımızı Allah’ım vatanına, milletine, bayrağına ve dinine bağlı hayırlı evlat olmayı nasip ve müyesser eylesin. Yavrularımız, Güllerin Efendisi’nin doğum yıldönümünde dünyaya geldiği için Kutlu Doğum bebeklerini altınla ödüllendirdik. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (SAV) anma adına ne yapsak azdır." diye konuştu.

 

Kutlu Doğum Haftasının 20. Gününde doğan bebeklere aileleri tarafından, Ümmü Gülsüm, Nisa Nur, Muhammed Mustafa, Muhammed Taha ve Yusuf isimleri kondu.

 

Çocuklarına çeyrek altın ve Battaniye hediye edilen çiçeği burnunda anneler ise bu jestten son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Haber :Nezir OBUT