EKONOMİ Haber Girişi : 11 Haziran 2009 00:01

Siirt Müftülüğünden Din Öğretimi Formasyon Semineri

Siirt Müftülüğünden Din Öğretimi Formasyon Semineri

Siirt İl Müftülüğü'nün merkez ve ilçelerdeki Din görevlilerine yönelik düzenlediği "Din Öğretimi Formasyon Programı" tamamlandı. Yaz Kur?an Kur?an Kursları öncesinde düzenlenen Seminerin sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi

   Siirt İl Müftülüğü, Din Görevlilerini "Din Öğretimi Formasyonu" eğitiminden geçirdi. Siirt İlim-Yayma Cemiyeti Seyyid Ahmed Bedevi Yurdu Konfrans salonunda 3 gün süren program kapsamında din görevlilerine "Çocukluk ve ergenlik çağları din öğretimi", "Kur"an-ı Kerim öğretim teknikleri", "Etkili öğretmenlik", " din  öğretimi teknikleri", "Çoklu zeka kuramına dayalı din öğretimi" ve "Hz. Peygamberin örnekliği" konularında eğitim verildi.

      

Seminerin son gününde konuşan Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse, Çocukluk ve Ergenlik Çağlarında Din Öğretimi konulu konuşmasında, ?Çocukta var olan sevgi, sığınma ve bağlanma duygularıyla korku duygusu çok iyi tanınmalı ve bunlardan sevgi ve bağlanma duygusu yeterince doyurularak bunlar Allah sevgisi ve Allah?a bağlanma duygularına ulaştırılmalıdır.? dedi. Karaköse, çocuğun gelişim çağlarına göre din eğitimi ve öğretiminin nasıl olması gerektiğini örneklerle anlattı.

 
      
Seminerin kapanış konuşmasını yapan Siirt İl Müftüsü Mahmut Gürlen şunları söyledi: Kur?an öğreticiliğinin sadece mesleki yönden değil, bu görevin gönül ve dava işi olarak benimsenmesi gerektiğini, farklı hizmet metotları geliştirilerek daha verimli olmanın yolları aranması hususlarını dile getirerek, katılanlara ve seminerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini etti.

 

      Seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi