EKONOMİ Haber Girişi : 14 Mart 2009 16:07

Siirt Müftülüğünden Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid

Siirt Müftülüğünden Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Siirt İl Müftülüğü tarafından Çarşı Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. Mevlide Siirt Valisi Necati ŞENTÜRK, Siirt Emniyet Müdürü Cumali AYDIN, Siirt İl Müftü Vekili M. Baki BİLGİLİ ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Mevlid-i Şerif sonunda, vatan millet ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden şehitler için dua edildi.

 

 

 
İl Müftü Vekili M. Baki BİLGİLİ Çarşı Camiinde okunan Mevlid-i şerifin ardından yaptığı Vaaz konuşmasında şunları söyledi:

 "Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır.

Bizler de böylesine önemli bir hatırayı aziz şehitlerimize dualar göndererek geçirmek istedik. Bu gün sahip olduğumuz her şeyi şehit olan dedelerimize borçlu olduğumuzu, şehitleri unutmamamız gerekir.

Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için her kesin kendi alanında canla-başla çalışması gerektiğini, şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir" dedi.

   Siirt il Müftülüğü tarafından organize edilen Mevlid-i şerif sonunda Siirt Müftülüğü şeker, Siirt Belediyesi de Helva dağıttı.

 

     Hafta dolayısı ile Siirt?in tüm camilerinde Çanakkale Zaferi şehitliği ile ilgili Hutbe okundu.

 
Haber Kaynak :Nezir OBUT (Siirt Müftülüğü)