EKONOMİ Haber Girişi : 21 Nisan 2011 11:09

Siirt İl Müftülüğünden "Hz. Peygamber ve Merhamet" konulu Konferans

Siirt İl Müftülüğünden

Siirt İl Müftülüğü tarafından ’Hz. Peygamber ve Merhamet’ konulu konferans düzenlendi

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, "Günümüzde merhametin azaldığını görüyoruz, her gün basından, televizyondan merhametsizlik örneklerini görüyoruz; demek ki biz bir şeyleri kaybediyoruz, merhametin kaybolması insanlığın kaybolmasıdır. " dedi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından ’Hz. Peygamber ve Merhamet’ konulu konferans düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Konfrans salonunda düzenlenen Konfransa, Siirt Valisi Musa Çolak, Emniyet Müdürü Recep Güven, Siirt il Müftüsü Faruk Arvas, İlçe Müftüleri, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Program; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra Siirt İl Müftülüğünün Kutlu Doğum etkinliklerinin yer aldığı slayt ve Diyanet İşleri Başkanlığının sinevizyon gösterimi ve Gökkuşağı grubunun ilahi ziyafeti ile devam etti.

 


Siirt Valisi Musa Çolak Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İslam dininin birlik ve beraberlik dini olduğunu söyledi.

 

"Dil ve kültür farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz" diyen Vali Çolak, Kutlu Doğum gibi etkinliklerle kardeşliğin, birliğin pekiştiğini belirtti.

 

İl Müftüsü Faruk Arvas açılış konuşmasında, artık Kutlu Doğum etkinlikleri için salonların yetmediğini ve bundan sonra daha büyük yerlere ve stadyumlarda kutlanacağını söyledi. Büyük ilginin özünde Peygamber efendimize karşı duyulan sevginin olduğunu anlatan Arvas, Evliyalar şehrinde böylesi ilginin yakıştığını ve mutluluk verdiğini söyledi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, tarafından ’Hz. Peygamber ve Merhamet’ konulu konferansta yaptığı konuşmada,  "Bizleri bu kutlu doğum programına kavuşturan yüce Allah’a hamdü senalar olsun. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizi (sav) anlatmak bir günde, bir programda mümkün değil, bu tür konferanslarda elimizden geldiği kadar istifade etmemiz gerekir. " dedi  Salman, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl düzenlediği Kutlu Doğum Haftası’nın bir ana teması olduğunu,  "Bu yılki kutlu doğumun ana teması ’Hz. Peygamber ve Merhamet’tir. Günümüzde merhametin azaldığını görüyoruz, her gün basından, televizyondan merhametsizlik örneklerini görüyoruz, demek ki biz bir şeyleri kaybediyoruz, merhametin kaybolması insanlığın kaybolmasıdır. " dedi.

 

Dr.Salman konuşmasına şöyle devam etti:

 

 "Allah’ın yarattıklarına sevgi, merhamet ve şefkat göstermek; Allah ve Peygamberin bir emridir. İslam’ın merhamet anlayışı, yeryüzündeki bütün canlıları kapsayacak niteliktedir. Yüce Allah, ’O rahmet etmeyi kendi üstüne gerekli kılmıştır’ anlamındaki ayette, yüce Allah merhameti zatının en önemli niteliği olarak bildirmektedir. Yüce Kitabımız Kur’an alemlerin Rabbi olan Allah’ın ’Rahman’ ve ’Rahim’ olduğunu ifade eden ayetlerle başlamaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’i de alemlere rahmet olarak göndermiştir.’’dedi.

 

Dr. Salman konfransta; Kadın Hakları, Hayvan Hakları, Çevre, şiddet aile yapısı ve  her türlü ayrımcılık konularına örnekler verdi.

 

Konferansın ardından etkinliklere destek veren Kurum ve işadamlarına plaketler verildi.