EKONOMİ Haber Girişi : 06 Mayıs 2011 09:36

SİİRT E TİPİ KAPALI CEZAEVİNDE KUTLU DOĞUM SEVİNCİ

SİİRT E TİPİ KAPALI CEZAEVİNDE KUTLU DOĞUM SEVİNCİ

Siirt İl  Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir program düzenledi.

Kapalı Cezaevinde yapılan programa Cezaevi Savcısı Kadir Tekin Uluöz, Cezaevi Birinci Müdürü Naci Yıldız, İkinci Müdürü Ali Yıldırım, Cezaevi Eğitim Öğretmeni Esen Varol, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr.Yüksel Salman, Siirt Müftüsü Faruk Arvas ve Cezaevi Vaizi Murat Nergis katıldı.

Cezaevinde tutuklu bulunan ve 2008 Yılında burada hafızlığa başlayan, 2010 yılında da bitiren İbrahim Çetinkaya tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan programda Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Hz. Muhammed’in (SAV) merhametinin enginliğini örneklerle anlattı. Arvas konuşmasında, program ve faaliyetlerimize katılma imkanı olmayanları da bu etkinliklerden haberdar etmek için bu programı Kapalı cezaevinde düzenlediklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman tarafından “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferansı ile devam eden program dinleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Cezaevindeki kutlu doğum programı çiçek takdimi ve Siirt Müftüsü Faruk Arvas’ın mahkumlarla görüşmesi ve sorunlarını dinlemesi ile son buldu.