EKONOMİ Haber Girişi : 14 Temmuz 2009 15:33

Siirt de ''Kainatın Yaratılışı ve Kur'an Ayetleri''konulu Konfrans

Siirt de ''Kainatın Yaratılışı ve Kur'an Ayetleri''konulu Konfrans

Siirt İl Müftülüğü tarafından organize edilen 'Kainatın Yaratılışı ve Kur'an Ayetleri' konulu etkinlik, Çarşı Camiinde gerçekleştirildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Gezici İrşat programı doğrultusunda Siirt ve ilçelerinde çeşitli konferans ve vaazlar için gelen İstanbul Merkez Vaizi Mustafa Akgül, Çarşı Camiinde düzenlenen programa katıldı.

 

 

      Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan program Siirt İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in açılış konuşmasını yapmasıyla sürdü. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul İl Müftülüğü Merkez Vaizi Mustafa Akgül, audio-visuel (kulak ve göze aynı anda hitap eden) yöntemle vaaz verdi. Din ile bilimin çatışmadığını belirten Akgül, cemaate anlatılanları bundan sonra sık sık görsel olarak aktarmak istediklerini kaydetti. Başta büyük camiler olmak üzere görsel çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekleyen vaiz Mustafa Akgül, uzay ve kainatın nasıl olduğunu anlattıktan sonra mutlaka bunun bir yaratıcısının bulunduğunu da vurguladı. Akgül, "Şu anda kainatta son bulunan gezegenle birlikte 10 gezegen ve bunların 54 uydusu var. Bu maddi hayatın bir sistemidir. Bir de manevi hayatın sistemi vardır. Kur'an'da 14 tane secde ayeti vardır. Bu ayetleri incelediğiniz zaman kainatın nasıl ve niçin kurulduğunu göreceksiniz" dedi.

 

 

Vaazda sayısal değerler de veren vaiz Mustafa Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gezegenlerden bazıları gündüz 470, geceleri ise eksi 470 dereceye ulaşıyor. Kimisi de kendi etrafında, onlarda güneş sisteminde, sonuçta kainat kendi etrafında dönüyor. Kur'an-ı Kerim'de de "her şey kendi etrafında dönmektedir" denilerek bize bilgi verilmiştir. Yine güneşimiz, ne kadar yakıt tüketiyor? Güneşimiz, bilime göre saniyede 565 milyon ton enerji tüketiyor. Bu bir saniyelik enerji, ilk insanın günümüze kadar tükettiği enerjiden daha fazla. O zaman Allah-u ekber, Allah-u ekber diyerek tekbir getirmemiz gerekiyor" dedi .

 
 Diyanet İşleri Başkanlığı gezici İrşad programının Siirt Merkez, Kurtalar ve Şirvan ilçelerinde Pazar gününe kadar devam edecek