EKONOMİ Haber Girişi : 04 Temmuz 2009 17:20

Siiirt'te Taziye Evi

Siiirt'te Taziye Evi

Siirt?te bir işadamı tarafından babasının adına yaptırdığı taziye evi törenle açılarak Siirt Müftülüğüne devredildi.

  

    Siirt Bahçelievler Mahallesi, Ensar Camii bahçesinde tefriş edilerek yaptırılan taziye evinin açılışı törenle yapıldı. Törene Siirt Valisi Necati Şentürk, Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz, Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, İşadamı Mehmet Ali Hekimoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

     
2009 yılı Nisan ayında tek katlı olarak inşaatına başlanan taziye evinin yapımı merhum Ahmet Hekimoğlu'un oğulları Mehmet Ali Hekimoğlu tarafından teşrif edildiği kaydedildi.  Taziye evini yaptırarak tefriş eden Hekimoğlu Kardeşler, Şehrin en büyük mahallesinde ihtiyacı hissedilen taziye evinin yapılması yönünde gelen teklifi kabul ettiklerini ve bunu babalarının adına yaptırdıklarını söylediler.
 

 

      Taziye evi açılışında bir konuşma yapan Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, "Taziye Evi" geleneğinin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlara özgü olduğunu ifade ederek, "Siirt gün geçtikçe büyüyen bir il haline gelmiştir. Bu nedenle Taziye evi Siirt?te özellikle bu semte büyük bir ihtiyaçtı. Hayırsever merhum Ahmet Hekimoğlu hayratına yaptırılarak tefriş edilen bu taziye evi hayırlara vesile olacak bir ihtiyaçtı, bu ihtiyacı karşılayan hayırsever Hekimoğlu ailesine şükranlarımı sunarım."dedi.

 

    Taziye evi her talep eden vatandaşa açık olacağına dikkat çeken Siirt Müftüsü Gürlen, ??Taziye evinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, Camii imam-Hatibine başvurabilirler. Talep doğrultusunda Taziye evi açılarak taziye kabul eden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak."diye konuştu.

 

     Bahçeli evler Mahallesi Ensar Cami Bahçesinde Yapılan tek katlı taziye evinin 200 kişilik olduğunu, taziye evinde yemek, çay salonu ve Klima ile ses düzeninin yer aldığı belirtildi.