ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Kasım 2013 10:12

Siber suçlarda artış yaşandı

Siber suçlarda  artış yaşandı

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen sene siber suç kapsamına giren olay sayısı bir önceki yıla oranla yaklaşık iki kat artmıştı. 2011’de siber suç sayılabilecek 3 bin 793 olay yaşanırken bu rakam geçen sene 6 bin 718’e çıktı. Yakalanan şüpheli sayısı ise 2011’de 4 bin 4 iken 2012’de 2 bin 180 oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca zanlıların yerlerinin tespit edilmesinde interneti daha aktif olarak kullanmaya başladı. Data Polisi Şubesi’ni kurulmasıyla genel müdürlük, zanlıların internetteki işlemlerinden şahıs aramaları esnasında sanal ortamda iz sürme ve şüphelinin açık kimliğini tespit çalışmalarını hedefliyor.

yıl sonuna kadar "İnternette suç unsurları bulunan yayınlar tespit edilerek sayısal deliller elde edilecek, yurtdışında yapılan yayınlarla ilgili içerik çıkarma, profil kapatma ya da erişim engeli kararının alınması amacıyla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile koordinasyon kurulacaktır" bilgisi paylaşıldı.

Geçen yıl güvenlik hizmetleri konusunda önemli adımların atıldığı vurgulanan programda, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun faillerinin yakalanmasında büyük yararı olduğu belirtilen MOBESE sisteminin yaygınlaştırılmasına ilişkin önemli adımların atıldığı belirtildi.