EKONOMİ Haber Girişi : 09 Haziran 2011 10:31

Seyhan Müftülüğünden Rehberlik Hizmeti

Seyhan Müftülüğünden Rehberlik Hizmeti

Sabancı Merkez Camiine ziyarete gelenlere rehberlik hizmeti verilmeye başlandı. Sabancı Camiine gelen öğrencilere Seyhan vaizi Mustafa Çavuşoğlu tarafından sunum yapıldı.

Okullardan öğretmenleri ile birlikte ziyarete gelen 38 öğrenci Sabancı Camiinden çok etkilendi. Camilerde bulunan vaaz kürsüsü, mihrap, minber, müezzinlik, cami kubbesi, minare şerefesi, alem gibi bölümleri tanıyan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte dua ettiler. Sabancı camiinin 6 minaresinin imanın şartlarını, iç bölümünün uzunluğunun 54 metre olmasının 54 farzı, iç genişliğinin 32 metre olması ise 32 farzı temsil ettiğini öğrendiklerinde hayranlıklarını gizleyemediler.

Cami ile ilgili Kıble nedir? Saf tutmak ne demektir? Vs. sorular soran öğrenciler bu ziyaretten memnun kaldılar. Öğretmenleri camiye gelirken kendilerine camide rehberlik edecek kimsenin bulunmayacağını düşündüklerini ama rehberlik hizmetinin verildiğini gördüklerinde çok memnun olduklarını, bu hizmetlerin tarihi bütün camilerde olması gerektiğini bildirerek, Seyhan Müftüsü Halil Uzun’a bu hizmetlerinden dolayı teşekkür edip camiden öğrencileri ile birlikte ayrıldılar.

Haber :Ahmet TOKDEMİR

Adana Müftülüğü