EKONOMİ Haber Girişi : 24 Mayıs 2011 14:21

Seyhan Müftülüğü Yaz Kurslarına Hazırlanıyor

Seyhan Müftülüğü Yaz Kurslarına Hazırlanıyor

Seyhan Müftülüğü, Yaz Tatilinin yaklaşmasıyla açılacak Yaz Kur’an Kursları için hazırlıklarını sürdürüyor. Okulların tatile girmesinden bir hafta sonra 27 Haziran’da açılacak olan kursların 22 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini, Yaz Kuran Kurslarının daha verimli geçmesi için, kurslarda görev alacak bütün Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzinlerin katıldığı seminerde din eğitimindeki yeni pedagojik eğitim metotları konularında bilgiler verileceği belirtildi.

Din Görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada Seyhan Müftüsü Halil Uzun; “Din Görevlileri bütün toplumumuzun Din Görevlisidir, biz Din Görevlileri olarak herkese eşit mesafedeyiz ve toplumumuzu kucaklayacak bir yapıdayız. Din Görevlileri toplumumuzu bir kandil gibi aydınlatan insanlardır bizim Hocalarımız cemaatimizin siyasi görüşü ne olursa olsun hepsini baş tacı ederek görevlerini yapan insanlardır. Ben bu titizliği siz değerli personelimde görüyorum” dedi.

Uzun, bir eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaşıyoruz. Önümüzde kocaman bir yaz tatili var yani aynı zamanda yaz kursları var. Bu kurslarda toplumumuzun çocukları bizlere emanet onlara milli ve manevi değerleri öğretmek bizim en büyük işimizdir. Çocukluk çağlarında yavrularımızın camilerde ki aldıkları eğitimi hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyen müftü Uzun Çocuklarına sahip çıkan milletler onları milli ve manevi değerleriyle yetiştiren toplumlar geleceklerine emin bir şekilde bakabilirler dedi.

Konuşmasının sonunda Müftü Uzun,27 Mayıs 2011 günü Cuma namazını müteakip Seyhan Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarından mezun olan 25 hafızımızın Diploma merasimine tüm görevlilerimizin Cemaatiyle birlikte katılmasını isteyen Müftü Uzun, bu programa tüm Adana halkımızın davetli olduğunu da vurguladı.

Ayrıca Öğlen sonu devam eden seminere Psikoloji sahasında otorite kabul edilen İstanbul’dan davet edilen Prof. Dr. Sefa Saygılı, “Dine Görevlilerine hitap eden Eşlerin birbirlerinden beklentilerinin arttığı, ancak sorumluluk yüklenme ve fedakârlıkta bulunmalarının azaldığı bir devirde yaşıyoruz. Bu da aileyi yıpratmakta, bunalımlı ve geçimsiz çiftlerin sayısını çoğaltmaktadır. Saygılı; çocuklarımıza ciddiyetle sahip çıkmamız” için çağrı yaptılar. Onları evde, okulda ve sokakta uzaktan ve sürekli izlememizi söylediler. Anne ve babanın çocuğa karşı birlikte aynı ve dengeli bir tutum takınmasını çocuğa karşı tek ağızdan konuşulması önemini vurguladılar. Çocuklarımıza karşı ilgilenme görevinin anne ve babanın birlikte yapması ve asla biri diğerine havale etmemesi gerektiğini, televizyon ve bilgisayar kullanımının kontrol altında tutulmasını” ifade ettiler.
Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun da Prof .Dr.Saygılıya Kutlu Doğum hediyesi takdim etti.