Haber Girişi : 31 Mart 2016 11:29

SEVMEK NEDİR?-3

SEVMEK NEDİR?-3
Kâh hülyası motifler ile süslü bir dünya, kâh güzide bir terennüm, kâh tüm duygulara hitap eden bir sestir. Bazen hayran olunan bir kent, bazen kitaplardan tanıdığımız bir tarihi eser hatta zamana karşı direnmeye çalışan tüm kalıntılardır. Bir güzellikler seremonisidir sevgi..
"Lotüs Clüp"te Barbara Streisand'ı dinlemek, Frank Sinatra'nın "strencers in the night" ıyla rüyalarda kaybolmaktır. Rüyalarda hayallere dokunmaktır. Bilmecedir ara sıra.  Sevgi; karnınız açken Picasso'nun "çimenler üzerinde öğlen yemeği" tablosunu seyretmek, romantik bir anda Chagal'ın "Karlar üzerinde Kemancı"sıyla bütünleşmektir. Dük de Jeonville'nin yaptığı tablolarda "Patomak Köprüsünden geçiş, Monroe Tabyası" gibi Amerikan iç savaşını gerçekçi bir şekilde anlatması, yaptığı yolculuklarda Portekiz, İspanya, İstanbul gibi ülke ve şehirlerden esinlenip gerçek yaşam sahnelerini yapması ve bu tabloların merakla izlenmesidir sevgi.
Nedir sevgi?
Gırtlağına kadar melankoliye gömülen insanı, gömüldüğü çukurdan çıkaran ilahi bir merdivendir. Öksüzün çığlıklarını hissetmek, ıstırapla sinesi parçalananların acısını paylaşmak, göz yaşartan tablolar karşısında gözü yaşaranlara arka çıkmaktır. Kuvvetlinin haklı olduğu, yalancının ben doğruyum dediği yerde zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaktır.
Tutkun olduğunuz şeyler için tasarımcılıktır sevgi. Resme bakarken, yolda yürürken, bir şeyleri hayal edip coşku ve alçak gönüllülükle kendisi için düşlediklerini başkaları içinde isteyebilmektir sevgi.
Sevmeyi bilmek, gençlikle bu günü birleştirmek, dinamik, hayat dolu olmaktır. Doğal ve yumuşak çevrede yaşarken ileri teknoloji ile estetiği buluşturmaktır. Nerede mi? Yağmur yağarken, film seyrederken, şarkı dinlerken, zaman ve mekân aramadan her yerde hatta çok gerilerde kalan İpek yolunda. O İpek Yolunda şifonlar, vualler, kadifeler, organzeler ve dantellerin türlü zorluklarla Hindistan'dan getirilmesi, Ödemişte pamuklu, Adıyaman da ipeklinin dokunup insanlara sunulmasıdır sevgi?
İpek Yolu; sevgiyle aşılır, sevgi ile dokunulur bu zorlu yolun sonunda de edilen ipeğe. İpeğin kendine özgü havası ile hanımları büyülemesi, doğal bir makyajın yüzlerine eşlik etmesi, hanımların güzelliğinin belirginleşmesidir sevgi. Sevgiye susayanların cam bir kaptan iştahla içtikleri sudur sevgi.
Bir evladın taa? Uzaklardan "annecim" diye seslendiğinde sesindeki sevecenliktir sevgi.
Dillerden düşmeyen dua, yüreklerde taşınan umutla yeşeren dilektir sevgi?
Aşk ateşinin parlayışı ile küllenişi arasında yüreklerde bıraktığı izdir?
Aylarca düşünüp kurduğun mısraların bir melodiye dönüşüp baki kalan bu kubbede ölümsüzleşmesidir sevgi..
Özverili çalışmaların bedelidir, doruklarda olmanın, engebeli parkurlarda koşmanın, uzun yol koşusunuz ödülüdür sevgi..
Küçücük bir yıldız olmasına rağmen parlaklığı ile tüm yıldızların arasından sıyrılan,dikkatleri üzerine çeken "sirius"un güzelliğidir sevgi..
Kimi zaman antikaya duyulan merak, kimi zaman arabaya duyulan tutkudur?
Yaşanan bir savaşın ardından dirilmek, canlanmak, küllerinden var olmaya çalışmak için
Gereken cesarettir..
Yüreğinizi botanik bahçesine çeviren Karadeniz'in yağmuru, Türk'ün doğal barınağı olan ANADOLU'DUR sevgi?
Sevgi ; sevgisizlikten utanmaktır?.
Bitti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.