Haber Girişi : 03 Ağustos 2016 11:31

SEVGİLİ MESLEKTAŞIM

SEVGİLİ  MESLEKTAŞIM
Sevgili kardeşim, meslektaşım güzel insan, sağlam dost.  Tanışıklığımızda yirmi yılı devirdik ve üzerine de en az beş yıl daha koyduk.
Yanlış hatırlamıyorsam bunun on yedi yılını da aynı okulda birlikte çalışarak geçirmiştik.
O iyi bir öğretmen mi bilmiyorum. Çünkü gittiğimde idareci kimliğiyle tanıdım,. İyi bir arkadaş mı derseniz, onu da bilmem! Çünkü doğru dürüst arkadaşlığımız da olmadı!
Ama sorsanız ki sağlam birisi mi diye;  tereddütsüz tek cevap, evet! İnsan olarak iyi tanıdığım, hiç tereddüt etmeden sırtımı dayaya bileceğim, en mahrem sır dahil, gerektiğinde her şeyimi emanet edebileceğim ve en zor anımda aklıma gelen nadir ve nadide insan.   
Allah korkusu olan iyi bir vatanseverdir de kendisi. Arkadaşım değil ama dostum bildiğim Fahrettin İLTER.
Aslında burada dile getirdiklerimden eminim ki kendisinin haberi yok. Bir vesile ile kaleme aldığım onunla alakalı yazımın içerisine az da olsa kişisel duygularımın birazını dökmek istedim.  
Tutuğunu koparan girişken yapısı ve Milli Eğitimin çeşitli kademelerinde yirmi yılın üzerinde yaptığı yöneticiliğiyle bayağı profesyonelleşti. Ustalık belgesi var mı, onu da bilmem ama kendisinin usta müdürler liginde olduğunu biliyorum. Kendisinin de bildiği gibi bir ara okulumuza uğrayım bu konuda ustalık belgesini almasını buradan kendisini tavsiye etmeyi de bir borç bilirim.
Gelelim asıl konumuza!
MİLLİ EĞİTİMDE DEV HAMLE
Şurası muhakkak ki, geleceğimizin şeklini eğitimdeki kalite belirleyecek. Amacına uygun, milli ve manevi değerler çerçevesinde ezberden uzak, "öğrenciye öğrenmeyi öğretecek", öğrendikleriyle kendisini aşma gayreti içerisinde araştırmacı bir ruh aşılayacak, merkezde insan ve adalet duygusu olan bir eğitim sistemi! Buna karşılık ülkemizde yıllardır uygulanan yazboz eğitim sistemi amacı bu merkezden uzaklaştırdığı kadar, bir de işleyişi iyice karmaşık hale getirdi.
Şekli ve mantığıyla benim gibi birçok insanı heyecanlandıran yeni bir oluşum eminim ki umulan eğitim kalitesini en kısa zamanda yakalamamıza vesile olacak.
Eğitim kurumlarını bir arada toplayarak, daha ilk girişte öğrenciye; burası bir eğitim yuvası, bilincini aşılayan ve öğrencilerin birçok isteğine hitap edecek bir yerleşke! Ve buralardan mezun olan öğrencilerin asla okuldan kaçma, kahveye gitme gibi öğrencilik hatıraları da olmayacak! Sadece eğitim! Sadece öğretim!  Gerçek olacağını düşünmek büyük bir heyecan kaynağı!
Yakutiye İl ? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gayreti ve Mülki İdare Amirlerimizin onayıyla ilçemizin dadaş köyü yolu üzerinde büyük bir Eğitim Kompleksi kuruldu.  Birçok hemşerimin bundan haberinin olduğunu sanmıyorum.  
Muazzam bir tesis! İçerisinde çeşitli kültür ve sosyal tesislerini barındıran bu Eğitim Yuvası içerisinde birçok il ve orta öğretim binası mevcut.  Bu eğitim kurumlarından birisi de Sevgili İLTER'İN Okul Müdürlüğünü yaptığı Melek Lisesi! Mantığıyla, binasıyla, kadrosuyla yepyeni bir meslek lisesi! Mesleki kurul çalışmaları henüz tamamlanmadığından, hangi bölümlerin açılacağı henüz belli değil. İlimizde hangi kalifiye elamanlara ihtiyaç var? Organik tarım, besi hayvancılığı, pasta tatlı yapım teknik uzmanları vb! kısaca klasik meslek lisesi mantığından uzak, gerçekten çevre iller dahil bölge ihtiyaçlarına kalifiye eleman yetiştirecek bir eğitim yuvası.
Sevgili okuyucular; eğer sizin de bu konuda,  memleketimizin hayrı ve duyarlı bir vatandaşlık adına görüş ve fikirlerinizi Mülki idare amirlerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze veya gazetemiz aracılığıyla bizlerle bildirmenizi diliyorum!
Etiketler : ibrahim sami
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.