GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2017 22:19

Sensiz asla

Sensiz asla
Cumhuriyetimiz 94 yaşına girerken tüm ülke aynı amaç ve düşüncede buluştu
Takvimlerin 28 Ekim 2013'ü gösterdiği gece, Çankaya'da akşam yemeğinde dava arkadaşlarına seslenmek için ayağa kalkan Mustafa Kemal, "efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz," demişti. Aslında bu düşüncesini Kurtuluş Savaşı'nın temelinin atıldığı yer olan Erzurum'da 4 yıl önce Mazhar Müfit Kansu'ya amaç notu olarak zaten yazdırmıştı. 

29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "yaşasın" nidalarıyla kabul edilen cumhuriyetin 94. yılı kutlanırken, aynı yaşta olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu belgesi sayılan  "Lozan Antlaşması"nın dış mihraklar tarafından delinmeye çalışıldığı şu günlerde, tüm ülkenin birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasının önemi bir daha anlaşılmıştır. 

 Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal önderliğinde namus için, vatan için, bağımsızlık için kanını esirgemeyen gaziler, canını esirgemeyen şehitler sayesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, zaman zaman birçok çalkantılardan geçmiştir ve geçmektedir. En son örneği ise 15 Temmuz kalkışmasını tezgâhlayan hain ve sahte kâhinlerin ihaneti olmuştur. Bugün bile ülkesi için canından vazgeçen nice kahramanlar var; vazgeçilmeyen tek şey ise, her yıl 29 Ekim'de kutlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına seslenen "sensiz asla," düşüncesidir. Kutlu olsun!



94 yıllık büyük gurur

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Havuzbaşı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende mehter ve bando ekibi birlikte çalıp söyledi, 'Sarı Gelin' türküsü Cumhuriyet Bayramı kutlamasına renk kattı. 
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın'ın tören alanında halkı selamlamasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlaması, soğuk hava altında gerçekleşti.
Vali Seyfettin Azizoğlu günün önemine binaen bir konuşma yaparak, ülke üzerinde oynanan oyunları her zaman 15 Temmuz'da olduğu gibi bu halkın bozacağını söyledi.
Konuşmaların ardından törende mehter ve bando ekibi birlikte çalıp söyledi, 'Sarı Gelin' türküsü Cumhuriyet Bayramı kutlamasına renk kattı.
Tören resmi geçitle son buldu.



PASİNLER'DE COŞKUYLA KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'un Pasinler ilçesinde coşkuyla kutlandı. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü törenleri ilçe kaymakamı Harun Ersin Polat'ın sabah kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebrikler sonrası protokol üyelerine ve davetlilere kahvaltı verildi. Tören alanına geçen Kaymakam Harun Ersin Polat, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Muhammet Kardeş ve Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Harun Ersin Polat, "Bugün şan ve şeref dolu yüce Türk milletin işgale karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verilişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip, modern Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümüdür. Bugün cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.
AŞKALE'DE CUMHURİYET 
BAYRAMI COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aşkale'de düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. 
Bayram etkinlikleri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Hükümet Konağı önündeki törene ilçe Kaymakamı Mehmet Aksu, Belediye Başkanı Şenol Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Avcı, İlçe Emniyet Müdür vekili Ertürk Mutlu, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Nusret Arıkan, Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı A.Kerim Polat, CHP İlçe Başkanı Cafer Akbaba, MHP İlçe Başkanı Toksöz Kartal, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu ve Belediye Başkanı Şenol Polat'ın çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Daha sonra İlçe Kaymakamı Aksu, makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından öğrencilerin tören alanına gelmesi ile bayram merasimine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasında sonra İlçe Kaymakamı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
İSPİR'DE HORON OYNAYARAK 
CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLANDI
İspir ilçesinde protokol ve güvenlik güçleri horon oynayarak Cumhuriyet Bayramını kutladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'un İspir ilçesinde coşkuyla kutlandı. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü törenleri ilçe Kaymakamı Faruk Erdem'in sabah kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören alanına geçen Kaymakam Faruk Erdem, Garnizon Komutanı Personel Astsubay Başçavuş Ertuğrul Ergün ve Belediye Başkanı Osman Çakır öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Faruk Erdem, "Bugün şan ve şeref dolu yüce Türk milletin işgale karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verilişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip, modern Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümüdür. Bugün cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Etiketler : Sensiz asla
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.