GÜNDEM Haber Girişi : 01 Haziran 2015 01:33

Sekmen projelerini anlattı

Sekmen projelerini anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dün gazetecilerle şehir turu attı, bugüne kadar yaptıklarını ve bu yaz sezonunda yapılacakları anlattı.
Başkan Sekmen, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın sohbet toplantısına katılan gazetecileri, toplantı sonrasında kısa bir "icraatin içinden" turu attırdı. Toplantı sonrasında gazetecileri "şehri gezmeye" davet eden Başkan Sekmen, hem bugüne kadar yaptıkları işleri yerinde gösterdi hem de bundan sonra yapılacakları sahada anlattı. 
"Şehir turu"na Çaykara Caddesi ile Bosna Caddesi'ni birbirine bağlayan Fil Geçti Köprüsü ile başlayan Başkan Sekmen, üst geçidin üstünde yayalar için yapılan ve yapıldığı dönemlerde herkesimin eleştirdiği "köprü"nün yıkılacağını açıkladı. Köprünün yıkılmasıyla birlikte üst geçidin üstünün kapatılacağını ve üzerinin çimlendirilip, küçük bir meydan yapacaklarını anlatan Başkan Sekmen, sonrasında Menderes Yeraltı Otoparkı'nın üzerinde bulunan ve bölgedeki esnaf ile halkın çok tepkisini çeken camlı bölmeler ile asansörün kaldırılma çalışmalarının yapıldığı sahayı gazetecilere gezdirdi. Otoparka giriş ve çıkışların olduğu bölümlere konulan camlı bölümün kaldırılarak, bölgenin daha estetik hale getirileceğini anlatan Sekmen'in sonraki durağı Eski Bat Pazarı oldu. Eski Bat Pazarı'nda yapılan estetik çalışmalar hakkında bilgi veren Sekmen, Erzurum Kalesi'nin altında kalan işyerlerinin yıkılacağını ve Eski Bat Pazarı'nın tamamen estetik ve güzel bir görünüme kavuşacağını aktardı. 
Daha sonra Tebrizkapı Semti'ne geçen Sekmen, Taşmazağalar'ın hemen girişinde bulunan ve harabeyi andıran işyerlerinin ve arkasındaki yapıların da yıkılacağını ve bununla ilgili çalışmaların sonuna gelindiği de söyledi. 
Abdurrahman Gazi Mezarlığı'na giden yol üstündeki mermercilerin de kaldırılacağını ve onlar için ayrı bir yer yapacağını da açıklayan Başkan Sekmen, gazetecilerle birlikte eski Mal Meydanı'nın bulunduğu alanda TOKİ tarafından yapımına başlanılan toplu konut inşaat alanına geçti. Buradaki konutların dar gelirli aileler için yapıldığını anlatan Başkan Sekmen, "New City konutları ne olacak?" sorusuna ise "Hiçbir sorun yok. Orayı biz yapacağız. Kimse mağdur olmayacak" cevabını verdi. Başkan Sekmen, TOKİ'nin haricinde belediye olarak da konutlar üreteceklerini açıkladı. 
Palandöken Kayak Merkezi'nin hemen altındaki bölgenin yeşil alan ilan edildiğini ve kesin olarak imara kapatıldığını da söyleyen Sekmen, "En son villanın olduğu yerden itibaren yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. O bölge harika bir rekreasyon alanı olacak. Bununla birlikte atlama kulelerinin bulunduğu Kiremitlik Tepe'de de bir rekreasyon projemiz var. Anıtlar Kurulu'ndan onay alır almaz çalışmalara başlayacağız. Palandöken yolu üzerinde pazar günleri yapılan Oto Pazarı'nı da mutlak suretle oradan kaldıracağız. Bu çirkinliğe müsaade etmemiz mümkün değil. Ayrıca Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde de yeni yatırımlarımız olacak. Saha sayısını artıracağız" dedi. 
Erzurum'un alt yapısının da kısa bir süre sonra yenilenmeye başlanacağına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Boruları getirdik. Erzurum'da tüm yollar maalesef yeniden kazılacak. İçme suyundan, kanalizasyona varıncaya kadar tüm hatlar yenilenecek. İddia ediyorum, içme suyu hattı yenilendikten sonra hazır suya dönüş yapanlar yeniden musluktan su içmeye başlayacak" diye konuştu...
SSK Kavşağı'nda da yeniden yol düzenlemesi yapılacağını dile getiren Başkan Sekmen, "Trafiğin yoğunlaştığı Çat Yolu güzergahına doğru bir alt geçit yapacağız. E-80 karayolu üzerindeki alt geçitte de mecburi olarak bir düzenleme yapılacak" dedi.
Kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen havalimanı yolu üzerine inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni yeniden şehire yakın bir bölgeye taşıyacaklarını da dile getiren Başkan Sekmen, "Maalesef hiç kimse terminalin orada olmasından memnun değil. Ne vatandaş, ne öğrenciler, ne orada çalışanlar, ne esnaflar, ne taksiciler ne de işletmeciler... Herkes şikayetçi. Zaten orayla ilgili de bir mahkeme süreci var. Erzurum Fuarı'nın bulunduğu alana terminali taşıma düşüncemiz var. Mevcut terminal binası ise otel olarak kullanabiliriz" diye konuştu. 
Başkan Sekmen, ayrıca Üniversite Kavşağı'nda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçidin daha estetik hale getirilmesi için gerekli yerlerle görüştüklerini de belirterek, "Bize düzelteceklerini söylediler, biz de bekliyoruz. Şu anda herhangi birşey yok. Eğer gerekeni yapmazlarsa, biz yaparız" dedi. Sekmen, ayrıca şehrin tüm girişlerine de Erzurum'un mimarisine uygun kapılar inşaa edeceklerini de sözlerine ekledi... 
Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.