Sekmen’in formülü krizden çıkış yolu oldu

Birileri akıllarınca dalgalarını geçmiş meseleyi tiye almaya çalışmışlardı.

Ancak zaman, Başkan Sekmen’i haklı çıkardı.

Sekmen’in haftalar önce gündeme getirdiği öneri, bugün hükümetin en çarpıcı ekonomik politikalarından biri oldu.

KRİZ TÜM DÜNYAYI VURDU

Pandemiden sonra başlayan ve aylar içerisinde tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz elbette ki ülkemizde de tüm dengeleri altüst etti ve bunun doğal sonucu olarak da, bugün hep birlikte yaşadığımız pahalılık ve sağanak halinde yağan zam illetine mecbur kaldık.

TÜRKİYE PETROL ZENGİNİ DEĞİL Kİ…

Türkiye petrol ya da doğalgaz zengini bir ülke olmadığı için hayati değere sahip elektrik ihtiyacını büyük oranda doğalgazla çalışan santrallerden karşılıyor. Gaz ve petrol fiyatlarının dünya genelinde füze gibi fırlaması, ülkemizde de elektrik faturalarına orantısız zam olarak yansıdı.

HÜKÜMET BAŞINI BİLE TAŞIN ALTINA KOYDU

Buna rağmen hükümet, vatandaşın hem bu zam tufanını hem de yaşanan hayat pahalılığını en az zararla atlatması için olağanüstü bir çaba harcıyor. İşte geçtiğimiz cumartesi günü hem Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin açıkladığı iktisadi kararlar hem de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda ürünlerinde KDV indirimine ilişkin hükümet iradesi…

YENİ PAKETLER

Bakan Nureddin Nebati’nin açıkladığı ekonomik paketin içerisindeki en çarpıcı başlıklardan biri de kuşkusuz ki, vatandaşın yastık altındaki altınlarının ekonomiye kazandırılması, böylelikle vatandaşın da kazançlı çıkacağı bir formülün sunulmasıydı. Bir tahmine göre, ülkemizde halen vatandaşın yastık altında tuttuğu altın tutarı 250 milyar doların üzerinde…

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A…

Sezar’ın hakkı Sezar’a misali biz de hükümetin özellikle de Bakan Nebati’nin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in hakkını teslim etmesini bekliyoruz. Zira bu altın formülü, haftalar önce, Mehmet Sekmen tarafından gündeme getirilmişti. Televizyonlar başta olmak üzere çeşitli platformlarda birkaç kez bu önerisini dillendirip tekrarlayan Başkan Sekmen, “Vatandaşın yastık altında tuttuğu altınları, vatandaşın da kazanacağı bir formülle ekonomiye kazandırırsak ortada ne kriz kalır ne de sorun” demişti.

HÜKÜMET DOĞRU BİR ADIM ATTI

Hükümet, Başkan Sekmen’in bu çağrısını ya da önerisini duydu ve günü geldiğinde de o öneriyi pratiğe geçirmek için ciddi adımlar attı. Oysa Başkan Sekmen haftalar önce bu çıkışı yaptığında kimi kendilerini allame gören kimseler akıllarınca dalga geçip meseleyi mizah konusu olarak ele almışlardı. Şimdi hep birlikte izleyip göreceğiz, vatandaş kendisinin de kazançlı çıkacağı bu formüle nasıl bir karşılık verecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • levent sütçü 17 Şubat 2022 11:47

    Sayın Haşim Nurgazi bey; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili düşüncelerinizin tamamına maalesef katılamıyorum. Siz Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu kadim ilimizde gazetecilik yapmaktasınız. Takdir edersiniz ki bu memleketi ya geçmişiyle yada geçmişte sosyoekonomik ve sosyopolitik yönden bizden çok geride olan illerle kıyaslamalısınız. ((Ör. Malatya, Maraş, Denizli vb.) Demin örnekle zikrettiğim illerle kıyaslama şansımız maalesef artık kalmamıştır. Bu ve buna benzer bir çok ilimiz Erzurumumuzu her yönden geride bırakmıştır. Keşke bu yazıyı yazmadan önce en azından ilimizi geçmişiyle kıyaslayabilseydiniz. Bakın sadece Sn.Belediye Başkanının döneminde nereden nereye geldiğimizi rahatlıkla görürdünüz. Bakın Haşim bey 2011 yılında ülkemizin kişi başı GSMH sı 15137 $ iken ilimizin GSMH sı 7255 $ mış. İlimizin beyefendinin Belediye Başkanlığı döneminde kişi başı GSMH sı 2018 yılında 5655 $ a ;2019 yılında 5324 $ en sonunda da 5176 $ a gerilemiş.(TUİK verileri). Gelişmişlikte diğer bir göstergeye gelirsek kişi başı GMHS ya paralel olarak Nüfusumuzda da aynı geriye gitme devam etmektedir. Yine 2011 yılında ilimizin nüfusu 780 847 kişi iken 2018 de 767 848 kişiye 2019 da 762 062 kişiye 2020 yılında 758 279 kişiye 2021 yılında ise 756 893 kişiye kadar gerilemiştir. Yani 30 (otuz) büyükşehir içinde ki en küçük şehir konumuna kadar gerilemişiz. Dikkat edilirse 750 000 nüfus ile büyükşehir olma sınırının altına hızla gitmekteyiz. Yani Haşim bey Sayın Sekmen böyle giderse Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geldiği Erzurum a İl belediye Başkanı olarak devam edebilir veya il belediye si olarak miras bırakıp gidebilir. Bu veriler başta tarım ve hayvancılık alanı olmak üzere bir çok alanda da çoğaltılabilir.Benim için memleketimin Ali menfaatleri her şeyden önde gelir. Haşim bey bırakın Ülkemizin problemleriyle Sn. Cumhurbaşkanımız ve Hükümeti ilgilensin. Zaten gerekli liyakat ve samimiyet den dolayı Sn.Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize olan halkın teveccühü ortadadır ve artarak ta devam edecektir. Ayrıca Sn.Cumhurbaşkanımızın çıkartığı yeni Büyükşehir Belediye Kanununa göre Belediye Başkanına ilin sosyoekonomik yönden gelişmesi için her türlü yetki verilmiştir. Sayın Belediye başkanımızın Türk ekonomisine yön verecek kadar bilgi ve tecrübesi varsa ilk önce bunu İlimizin Ekonomik yönden kalkınması için kullanması gerekmez miydi? Bence Siz bir gazeteci olarak sayın Sekmenin ilimiz ekonomisine katkı verecek Doğalgaz Çevrim Santrali kurulması ve Fuarın içine LCW firmasının kurulması vaatlerinin takipçisi olup sorgulamalıydınız. Sayın Nurgazi; Yinede yiğidi öldürüp hakkını vermek gerekiyor. Sn.Başkanın Belediyecilik adına özellikle il ve ilçe merkezlerine yapmış olduğu hizmetleri (Yol,sokak,kentsel dönüşüm vb.)ve Milliyetçi muhafazakar duruşunuda takdirle karşıladığımıda belirtmeden geçemiyeceğim.