GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2023 05:48

Sekmen ‘Fikir Lideri’ seçildi

Sekmen ‘Fikir Lideri’ seçildi
Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen, Dünya’nın en iyi 20 üniversitesinden biri olan Cornell Üniversitesi tarafından “Fikir Lideri” seçildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın üniversitelerinin oluşturduğu Sarmaşık Ligi’nin bir üyesi olan Cornell Üniversitesi, Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Şehir ve Bölge Planlama Profesörü Victoria Berd imzalı teşekkür yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Cornell Üniversitesi Şehirler Merkezi, Birleşmiş Milletler Habitat, Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler ve Başkanlar Göç Konseyi’nin ortak girişimi olan ve 2022 yılında ilk defa gerçekleştirilen ‘Küresel Şehir Liderleri’ çalışmasına katılarak göstermiş olduğunuz özveri ve başarı için teşekkür ederiz. Bu vesileyle Cornell Üniversitesi tarafından ‘Fikir Lideri’ olarak kabul edildiğinizi bildirmekten onur duyarız.”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Cornell Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

Başkan Sekmen, şöyle dedi: “Avrupa ölçekli hazırlanan ‘Kaynak Yönetimi ve İşbirliği için Fırsatlar’ ana temalı bu projeyi ülkemizde Erzurum Büyükşehir Belediyemiz yönetti.

Özellikle çevresel projelerimiz ve yatırımlarımızı da anlatma imkânı bulduğumuz ‘Küresel Şehir Liderleri’ çalışmasında Erzurum özelinde AK Belediyeciliğin temel doktrinlerini de ifade ettik. Projelerimizi Avrupalı bilim insanlarına anlattık. Ülkemiz ve şehrimiz açısından son derece faydalı olan bu çalışmada bizleri bu unvana layık gören Sarmaşık Ligi üyesi Cornell Üniversitesi’nin tüm akademisyenlerine teşekkür ediyorum.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 29 Mayıs 2023 20:13

    Şehirde sekmen bey ne yapmış ki fikir ödülü almış. Mng önüne atılan asfalt 1 gün sonra bozuldu saatlik dayanıklı değil artık. Trafik arapsaçı gibi. Caddeler rezalet

  • Ali halil 22 Mart 2023 17:18

    Memlekette yol yok ortalık patates tarlası gibi, kar yağdı yollar kendi kendine eridi. Hizmet sıfır bunun üstüne birde fikir lideri seçiliyor. Tebrik ediyorum...

  • Levent Sütçü 20 Mart 2023 09:55

    anlamadığım şu; cornell üniversitesi(!???) herkimse sayın sekmeni fikir lideri seçtiya biz erzurumlular olarak bunu neden farkedemedik.Ekonomik alanda,sosyal alanda,kültürel alanda vs.vs. de gerçi bizim basınımız başta olmak üzere hissiyatı kuvvetli halkımız(!?) hissetmiş olmalıki sayın başkana her fırsatta methiye düzmekten geri kalmiyorlar.Öyle ya böyle bir fikir babası olmasaydı ekonomik yönden geri kalmış ilimize devasa fuar merkezi yapılırmıydı gibi örnekler çogaltılabilinir. Ancak böyle parlak fikirli bir belediye başkanı acaba bağamsız olarak aday olsaydı acaba yine başta basınımız olmak üzere halkımızın hissiyatına mazhar olurmuydu. oda ayrı bir soru işareti tabi.sonuç olarak sayın başkanı aldığı bu ödülden dolayı tebrik ediyoruz.