KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 23 Mart 2022 12:37

Şehriyar Diyarından selam geldi

Şehriyar Diyarından selam geldi
Erzurum-Tebriz dostluğu sanatla zirve yaptı…

Çok kısa bir süre önce kurulmasına karşın özellikle kültürel ve sanatsal faaliyetlerde dikkati çeken çalışmalara imza atan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) dün akşam da Atatürk Üniversitesi’nde ayakta alkışlanan bir program gerçekleştirdi.

Dernek Başkanlığını eğitimci ve tiyatro sanatçısı Ümit Gergit’in yaptığı ERSANDER, İran’ın Erzurum Başkonsolosluğu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, “Şehriyar Diyarından Erzurum’a Selamlar” programında adeta gönülleri fethetti.

Türk Halk Müziği sanatçısı Vahit Alkır’ın hazırlayıp sunduğu ve rahmetli babası Raci Alkır’dan eserler okuduğu bu güzel gecede, İran’dan Erzurum’a gelen folklor ekibi, ses ve saz sanatçıları da yüzlerce seyirciyle buluştu.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. SajadSoltanzadeh’in de hem konuşma yaptığı hem de hazır bulunduğu gecede, Serkan İçoğlu yönetimindeki saz heyeti eşliğinde Erzurumlu sanatçılar Özge Polat ve Mahmut Kıvanç da birbirinden kıymetli eserleriyle salonu dolduranlardan büyük alkış aldılar.

Palandöken Gazetesi

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.