GÜNDEM Haber Girişi : 29 Şubat 2020 14:58

Şehitlerimizi uğurluyoruz!

Şehitlerimizi uğurluyoruz!
Suriye'nin İdlib kentinde rejimin düzenlendiği hava saldırısında şehit olan kahraman askerlerimiz son yolculuklarına uğurlanıyor.

Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan hava saldırısında şehit olan Emin Yıldırım, Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı. İdlib'de rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Emin Yıldırım'ın cenazesi Hatay'ın Akcurun Mahallesi'nde bulunan baba ocağına getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Yıldırım'ın naaşı Akcurun Mahallesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.Cenaze töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidin naaşını omuzlayarak taşıdı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti ve CHP milletvekilleri, askeri erkan ve çok ayıda vatandaş katıldı.

Mersinli Şehit Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel son yolculuğuna uğurlandı

Mersinli Şehit Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel'in Mersin'in Erdemli ilçesindeki Ulu Cami bitişiğindeki meydanda düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel, memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenaze namazını Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırıldı.

Törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Baki Şimşek, Burdur Dağ Komando ve Eğitim Komutanı Tuğ General Aydoğan Budakçı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necip Çulhaoğlu, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve yaklaşık 10 bin Mersinli katıldı.

Şehidin annesi Gülten Tüzel, Babası Şuayip Tüzel ile asker olduğu öğrenilen ikizi Kasım Tüzel ve diğer kardeşleri cenaze esnasında gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi törenin ardından ilçeye bağlı Alibeyli Mezarlığı'nda defnedildi.

Binlerce kişi şehidin evinin önünde toplandı

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in evinin önünde helalık alınıp dualar okundu.

Samsunlu 3 yıllık asker Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit düştü. Şehidin naaşı gece saat 01.45'te askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Burada törenle karşılanan şehidin naaşı daha sonra yüzlerce araçlık konvoyla Kıranköy Mezarlığı morguna götürüldü.

Şehit Tayfun Pekel'in naaşı saat 11.00 gibi Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'ndeki anne evinin önüne getirildi. Samsunlular şehidin evinin önüne akın ederken burada dualar okundu ve helallik alındı. Binlerce kişinin katılması dolayısıyla şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracından indirilmeden dua edildi ve tekbirler getirildi.

Şehidin naaşı okunan duaların ardından cenaze namazının kılınması için İlkadım ilçesindeki Büyük Camii'ye götürüldü. Şehit Pekel, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Canik ilçesi Düvecik Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İdlib şehidi Saygılı, memleketi Kahramanmaraş'ta törenle uğurlanıyor

Suriye'de rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (23), memleketi Kahramanmaraş'a dualarla son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı için Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi Tabaklı Caminde cenaze töreni düzenleniyor. Şehit Saygılı'nın cenaze törenine, aynı bölgede görev yapan kardeşi Mehmet Saygılı ile TSK'da görevli diğer kardeşi Yasin Saygılı da katıldı.

Şehidin cenazesi öğle namazını müteakip son yolculuğuna uğurlanacak.

Develi Çarşı Camisi'nde kılınan şehidin cenaze namazına binlerce kişi katıldı

İdlib'deki hava saldırısında şehit olan Kayserili Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz, memleketi Develi'de son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısı sonucunda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz için memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde tören düzenlendi. Şehit Ali Taşöz'ün naaşı Develi Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze namazının kılınacağı Develi ilçe meydanına getirildi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz'ün naaşı öğle namazını müteakip kılınan İl Müftüsü Şahin Güven tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze namazına Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, Kayseri Milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

İdlip şehidini binler uğurladı

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Samsunlu 3 yıllık asker Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu 26 yaşında şehit düştü. Şehidin naaşı gece saatlerinde askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Akabinde Şehit Tayfun Pekel'in naaşı saat 11.00 gibi Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'ndeki anne evinin önüne getirilerek burada dualar okundu, helallik alındı. Şehidin naaşı okunan duaların ardından cenaze namazının kılınması için konvoy eşliğinde İlkadım ilçesindeki Büyük Cami'ye götürüldü.

Burada binlerce vatandaş cenaze namazına akın etti, gözyaşları sel oldu. Büyük Cami'de öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı kalabalık bir konvoy eşliğinde Canik ilçesi Düvecik Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.

Cenaze törenine akın eden vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Törene İçişleri Bakan Yardımcı Tayyip Sabri Erdil, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, emniyet mensupları, belediye başkanları, şehidin yakınları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

İdlib şehidi memleketi Bingöl'de ebediyete uğurlandı

İdlip'de rejimin hain saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Muharrem Öğütcü, memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.

Suriye'nin İdlip kentinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Bingöllü Astsubay Muharrem Öğütcü, dün akşam askeri uçakla getirildi. Bugün şehit Öğütçü için memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesi Ulucamisi'nde tören düzenlendi.

Törene Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 49'un Tugay Komutan vekili Topçu Albay Ali Olcay Küçüttepe,Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum amirleri, ilçe protokolü, şehidin babası Ramazan Öğütcü, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazının ardından şehit Öğütçü için cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Muharrem Genç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak araca konuldu. Şehidin naaşı götürüldüğü Suçatı köyünde, köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bize düşen onların emanetini en güzel şekilde korumaktır. Onların uğrunda canlarını feda ettiği bu vatanı, bu milleti en güzel şekilde muhafaza etmek ve geleceğe taşımaktır.

3 ayların başlangıcında Regaip Kandili gecesinde şehit olan bu kardeşlerimiz bütün milletin ciğerini yaktı, hepimizin ciğeri yandı. Ama en fazla acıyı da aile duydu. Şehidimizin ailesine sabır diliyorum. Onlar artık bütün bu millete emanettirler. Şehidimizin babası hepimizin babasıdır, ailesi hepimizin ailesidir. İnşallah en güzel şekilde devlet olarak, millet olarak onların kıymetini bileceğiz.

Şehitlerimiz sayesinde biz huzur içindeyiz, güven içindeyiz. Şehitlerimiz sayesinde milyonlarca sivil insan Esad rejiminden canını kurtarabiliyor. Hükümetimiz, devletimiz şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için her türlü çabayı sarf ediyor. Misliyle buna gereken cevap sahada veriliyor. Bunu yapanlar en ağır şekilde karşılığını görüyorlardır, görmeye devam edecekler. Fakat asıl karşılık ahirette olacaktır”dedi.

Adıyamanlı şehidi binler uğurladı

Suriye'nin İdlib Kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit olan 33 Mehmetçikten birisi olan Adıyamanlı İstihkam Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ı son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.

Elif ve Ahmet Orhan'ın 5 çocuğundan en küçüğü olan 25 yaşındaki İstihkam Uzman Onbaşı Mehmet Orhan, önceki gün Hatay'dan Adıyaman'a getirildi. Bekar olan ve 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri kadrosuna dahil olan Mehmet Orhan'ın naaşı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak son kez baba ocağına götürüldü. Burada şehidin tabutuna annesi yazmasını bağladı.

Fatih Mahallesindeki baba ocağından alınan şehidin naaşı Yeni Mezarlık Cami'ne getirildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Şehidin Tim Komutanı Astsubay Barış Koca ve timdeki diğer silah arkadaşları son görevlerini yerine getirdi. Şehit arkadaşlarının törenine katılarak, şehidin ağabeyi Necati Orhan'a sarılarak ağladı. Şehidin ağabeyi kardeşinin tabutuna sarılarak ‘ağlamayacağım, düşmanları güldürmeyeceğim” dedi.
Şehidin Annesi Elif Orhan, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin Babası ise oğlunun cenaze törenine tekerlekli sandalye ile geldi.

Burada öğle namazının ardından Adıyaman İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Adıyaman Şehitliğinde defnedildi.

Şehidin cenaze törenine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Selim Bağlı, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak, Abdurrahman Tutdere, Malatya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Akgün, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, çeşitli kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tokat'ta İdlib şehidi toprağa verildi

Suriye'nin İdlib kentinde, hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın (30) cenazesi Tokat'ta toprağa verildi.

Hatay'da düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Tokat'a getirilen Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın cenazesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak son yolculuğuna uğurlanmak üzere köyüne getirildi. Tokat Merkez ilçesine 14 kilometre uzaklıktaki Uğrak köyünde düzenlenen cenaze merasimine askeri ve mülkü erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Adem Akın'ın cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi.

10 kardeşin en küçüğüydü

Babasını 10 yaşındayken kaybeden Akın, 5 yıldır asker olarak görev yapıyordu. Son olarak bir ay önce köyüne gelen Akın, annesi Raziye Akın, oğlu Recep Akın'la birlikte köyde yaşıyordu.

Mersinli şehit annesi, evladını asker selamı ile uğurladı

Suriye'nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Astsubay Çavuş Mehmet Muhammet Akay (21), memleketi Mersin'de göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı saldırıda Mersin'deki 3 şehitten biri olan Akay için Muğdat Camii'nde tören düzenlendi. Ailesinin yaşadığı Toroslar ilçesine bağlı Selçuklar Mahallesi'ndeki evine son kez götürülen şehidin cenazesi, daha sonra tören için Muğdat Camii'nde getirildi. Burada askerlerin omzunda şehidin Türk bayrağına sarılı tabuta cami avlusuna götürülürken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Kezban ile babası Osman Akay ve kız kardeşi Pelin Su'yu, yakınları ile görevliler teselli etmeye çalıştı.

Cenazede baba Osman Akay metanetini korumaya çalışırken, anne Kezban Akay ile kız kardeşi Pelin Su, şehidin tabutuna sarılıp uzun süre göz yaşı döktü. Evladının Türk bayrağına sarılı tabutu önünde asker selamı veren acılı anne, askerlerin elinde bulunan oğlunun fotoğrafını da defalarca öptü. Anne Kezban Akay'ı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su teselli etmeye çalıştı.

Şehit Akay için öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, milletvekilleri, belediye başkanları, protokol üyeleri, askeri erkan ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.
Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi, top arabasına konuldu.

Şehidin cenazesinin arkasında bir süre yürüyen ailesine ve protokol üyelerine, çok sayıda vatandaş da destek odu. Yürüyüş sırasında Akay'ın anne ve babası ile kardeşi gözyaşı döktü. Yüzlerce kişinin katıldığı askeri törenin ardından Mersin Şehir Mezarlığı'na götürülen Akay'ın cenazesi, şehitlikte toprağa verildi.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit olmuş, 32 asker de yaralanmıştı.

2 kardeş oldukları öğrenilen Akay'ın, bir ay önce göreve başladığı ve bekar olduğu öğrenildi.

Osmaniyeli şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Batuhan Tank, memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

İdlib'de Esed'e bağlı rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında 34 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Batuhan Tank(23) için Kadirli ilçesinde tören düzenlendi. Osmaniye Devlet Hastanesinden cenaze aracılığıyla alınan şehidin cenazesi önce Kadirli ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Ardından aynı mahallede bulunan ve şehit Batuhan'ın kendisi gibi 43 yıl önce şehit olan dedesi Emniyet Bekçisi Yaşar Tank'ın adını taşıdığı Yaşar Tank Camisine getirildi. Tabutun başına gelen güçlükle ayakta duran baba Ahmet Turan Tank'ı askeri yetkililer ve yakınları teselli etti. Cenazede şehidin nişanlısı Nida Tank, “Yıkılmayacağım, dimdik ayakta duracağım” diye şehidin annesi Songül Tank'a sarılarak ağıt yaktı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde öğle namazını müteakip Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Kadirli Asri mezarlık şehitliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine, Aile ve Soyal Politikalar Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, askeri yetkililer şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Silifkeli şehit Uzman Çavuş, yağmur altında son yolculuğuna uğurladı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Osman Ak, memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Silifke Anıt meydanında Şehit Osman Ak için tören düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen binlerce vatandaşın son yolculuğuna uğurladığı Şehit Osman Ak, Silifke Anıt Meydanında düzenlenen törenin ardından baba ocağı Yeğenli Mahallesi'nde toprağa verildi.

Şehidin Ağabeyi Uzman Çavuş Coşkun Ak, törene üniforması ile katıldı. Kaymakam Ersin Emiroğlu, Şehidin Babası Muhammet ve Ağabeyi Coşkun Ak'ın elini tören boyu hiç bırakmayarak, destek olmaya çalıştı.

Törene, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Baki Şimşek, Kültür Turizm Bakan Yardımsıcı İlhan Çabukol, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit töreninde vatandaşlar, Türk Bayrağı açıp “Her Türk Asker Doğar”, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, sloganları attılar.(iha)

Etiketler : şehit
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.