GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ekim 2023 07:31

Şehit gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehit gözyaşlarıyla uğurlandı
Şehit Özel Harekat polisi memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis’te görevi başındayken kaza sonucu yaralanan ve şehit olan polis memuru Ertuğrul Kırık memleketi Erzurum’da gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Ertuğrul Kırık için ilk tören, Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) tören düzenlendi.

Şehit polis memurunun Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına meslektaşların omuzlarında getirildi. Şehit Polis Memuru Ertuğrul Kırık için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından özgeçmişi okundu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü M. Faysal Geylani tarafından dualar edildi.

Törende bir konuşma yapan Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, “Dün yaşamış olduğu elim kaza sonucu Hak’kın rahmetine kavuşan Özel Harekât Şube Müdürlüğümüz kadrosunda görevli Polis Memuru Ertuğrul Kırık kardeşimizi burada ebediyete yolcu ediyoruz. Teşkilatımızda çalıştığı süre boyunca yurdumuzun çeşitli yerlerinde ve yurtdışında fedakârca ve özveri ile görevini ifa eden meslektaşımız, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için mesai harcamıştır. Çok kıymetli şehit ailemiz, sizler Ertuğrul kardeşimizin bizlere emanetisiniz. Teşkilatımız her zaman yanınızda olacaktır. Merhum meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı ve sabırlar dilerim. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

Duaların ardından Kırık'ın cenazesi yine meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına kadar taşınarak Erzurum’a gönderildi.

AŞKALE’DEN UĞURLANDI

Polis memuru Ertuğrul Kırık (28) Aşkale ilçesine bağlı Ortabahçe Mahallesi’nde Mahalle Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Evli ve 3 yaşında bir kızı olan şehit polis memuru Ertuğrul Kırık’ın babası Recep Kırık ve yakınları cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehidin Aşkale ilçesine getirilerek Ortabahçe Mahallesi'ndeki baba ocağında helallik alındı.

Burada, anne Meryem, baba Recep ve eşi Merve Kırık ile şehidin kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabutun karşısında gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Erzurum Müftüsü Rüstem Can’ın kıldırdığı cenaze namazına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Urhal, Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Erzurum Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, şehidin mesai arkadaşları, askeri erkan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.