GÜNDEM Haber Girişi : 03 Nisan 2017 19:14

Şehit babasının bıraktığı silahı, koruculuk görevine başlayan kızı yemin ederek devraldı

Şehit babasının bıraktığı silahı, koruculuk görevine başlayan kızı yemin ederek devraldı
Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yanıkçukur köyünün ilk kadın güvenlik korucusu Ümmü Gülsüm Polat (26) yemin ederek vatan nöbetine başladı.

Diyadin ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan 1992 yılında 5 güvenlik korucusunun şehit olduğu 60 haneli Yanıkçukur köyünde 38 güvenlik korucusunun bulunduğu köye ilk defa bir kadın korucu görevlendirildi. 2 bin 190 rakımlı Tendürek Dağı'nın en son köyü olan Yanıkçukur köyü, 1988 yılından beri terör örgütleri ile mücadele etmeyi sürdürüyor. Bölgedeki zor şartlara rağmen çocukluğundan beri güvenlik korucusu olmayı hayal eden Ümmü Gülsüm Polat, yıllar sonra bu hayaline kavuştu. Girdiği mülakat sınavlarını geçerek hedefleri 12'den vurmayı başaran Ümmü Gülsüm Polat, geçtiğimiz günlerde yemin ederek görevine başladı. Gün içerisinde ev işleri ile uğraşan Polat, nöbet saatlerinde mevziisine giderek vatan nöbetini tutmaya devam ediyor. Vatanını, devletini, milletini ve bayrağını çok sevdiğini söyleyen Ümmü Gülsüm Polat, köyde hem ev işlerini hem de koruculuğu birlikte yürüttüğünü anlattı. Kadınların koruculuk camiasında da olması gerektiğini vurgulayan Polat, vatanı için kendisine verilen her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu dile getirerek, "Vatan aşkı için korucu oldum. Her zaman göreve hazırım" dedi.

Babasını şehit verdi

1992 yılında terör örgütü PKK üyelerinin saldırısı sonucu babası Ahmet Polat ve 4 güvenlik korucusunun şehit olduğunu söyleyen Ümmü Gülsüm Polat, o günden sonra tek hayalinin korucu olmak olduğunu vurguladı. Çok zorlu bir coğrafyada yaşadıklarını ve mücadele ettiklerini ifade eden Polat, "Tendürek Dağı'nın ortasında bulunan köyümüz zaman zaman büyük tehlikeler yaşıyor. Hiç tereddüt etmeden bu mesleği tercih ettim ve görevime başladım. Babamın bizlere emanet ettiği bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bu mesleğe girmeme yardımcı olan başta amcam olmak üzere, İl Jandarma Alay Komutanımıza, Diyadin İlçe Jandarma Komutanımıza, Ulukent Jandarma Karakolu komutanlarına çok teşekkür ediyorum. Benim bu şerefli mesleğe başlamama vesile oldular" diye konuştu.

"Bıkmadan, usanmadan vatanı bekleyeceğiz"

Türkiye'nin en ücra bölgelerinden biri olan Tendürek Dağlarında 1992 yılından bu yana koruculuk yapan ve kardeşini de çıkan çatışmada şehit veren Yanıkçukur köyü Korucu Başı Kazım Polat, 25 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.


Abisinin şehit olmasının ardından yeğenlerini kendisinin büyüttüğünü ifade eden Polat, "Köyümüz 5 şehidi olan bir köydür. Terör örgütünün saldırıları sonucu hem köyümüz yakıldı hem de şehitler verdik. Ben ve 38 korucu arkadaşım bu vatan için seve seve bu görevi yapıyoruz. Bizler bu vatanın ne zor şartlarda kazanıldığını biliyoruz. Bu yüzden terör örgütlerine fırsat vermemek adına görevimize gece gündüz devam ediyoruz. Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için bu vatanda gözü olan herkesle mücadelemiz devam edecek. Tendürek Dağları bizlere emanet" şeklinde konuştu.

Babasının 1992 yılında şehit edildiğini belirten Evren Polat adlı güvenlik korucusu, kendisinin de babasının bıraktığı silahı devralarak bu mesleği seçtiğini söyledi. Bu mesleğin kutsallığını kendisinin ve tüm arkadaşlarının çok iyi bildiğini dile getiren Polat, "Bu vatanı ve bölgemizi terörden temizleyene kadar mücadelemiz sürecek. Arkadaşlarımızla şehitlerimizin bize bıraktığı bu kutsal topraklarda vatan nöbetini son nefesimize kadar tutmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yanıkçukur köyünde intikale çıkan güvenlik korucuları köy içerisinde bulunan şehitlerin mezarını ziyaret ederek tüm vatan şehitleri için Fatiha okudular. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.