EKONOMİ Haber Girişi : 05 Aralık 2022 09:32

Şehirlerinin yıldızı kadınlar, Dadaş kızları ile buluştu

Şehirlerinin yıldızı kadınlar, Dadaş kızları ile buluştu
Şanlı tarihimizin unutulmaz kahraman kadınları ışığında, şehirlerinin yıldızı olmuş kadınları Dadaş kızları ile buluşturan program, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü (PRODES)’in katkılarıyla hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı programın açılışında yaptığı konuşmada, dernek olarak önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Derneğin 2003 yılında faaliyete geçtiğini belirten Çomaklı “Erzurum Girişimci Kadın Kadınlar Derneğinin İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel müdürlüğü Proje Destek Merkezi tarafından onaylanarak desteklenen, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Erzurum Girişimci Kadınlar tarafından yürütülen 3 gün devam edecek olan “Şehirlerin Yıldızları- Dadaş Kızları İle Buluşuyor” isimli kültür projesine  bir yıldan beri Şırnak, Bitlis, Siirt, Samsun, Rize, İstanbul, Ankara, Kıbrıs-Girne, Bayburt, Kocaeli, Kars gibi ülkenin dört bir yanından STK başkanları ve kendi kulvarında başarılı olmuş F4 Savaş uçağı pilotu Serpil Köstepen, 2002 Türkiye güzeli şimdi ki Akademisyen Ebru güzel, Batı Trakya Türkleri Lideri merhum Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet gibi rol model olabilen kadınları davet ederek bir gönül köprüsü kurulmasına vesile olmaya çalıştık.

Projenin amacı, sivil toplum kuruluşlarının kendi içlerinde bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldırmak, bölgelerinde yaptıkları örnek projeleri diğer illerdeki sivil toplum kuruluşları ile paylaşmak ve Türkiye genelinde hep birlikte özellikle ekonomik ve ailevi sorunlar ile alakalı birçok konuda nasıl ortak hareket edilebilir diye tecrübe paylaşmaktır. Burada kadınlarımızın bilinçli ve ortak hareket etmeleri ile sadece ekonomik düzeyi değil, adet- töreyi, gelenek- görenekleri yok etmeden, kadınların daha birleştirici oluşları sayesinde sevgi ile her tarafa sesimizi ulaştırmak istedik” dedi.

Çomaklı, ”Bu projede bizleri yalnız bırakmayan Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e, İl Emniyet Müdürü Sayın Levent Tuncer ve eşine, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat ve eşine, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve eşine, TRT Bölge Müdürü Sayın Ayça Alemdar’a, KUDAKA Genel Sekreteri Sayın Oktay Güven’e, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin’e, Erzurum Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Murat Güven ve proje yetkililerine, programın moderatörlüğünü üstlenen Kültür ve Turizm İl Müdürü  Sayın Cemal Almaz’a, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve Olgunlaşma Enstitü Müdürü Fatma Taşbaşı, programı başarıyla sunan TRT spikeri Alkın Tolga’ya, buraya kadar teşrif eden siz değerli dostlarımıza,  ERKADIN Yönetim Kurulu ve üyelerimize, değerli basınımıza, şahsım ve derneğim adına  şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Programda konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Tarih sayfalarına isimleri altın harflerle yazılan kahraman kadınlarımızı minnet ve saygıyla anıyor, ERKADIN’lar ve Zekiye ablamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Projeyi İçişleri Bakanlığı tarafından desteklediklerini söyleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, “Şehirlerin yıldızları dadaş kızları ile buluşuyor. Zekiye hanım bana bu projeyi hep heyecanla anlattı. Biz de İçişleri bakanlığı tarafından destekledik. Desteğinden dolayı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya da çok teşekkür ederiz. Burası dadaşlar diyarı Erzurum. Burada çok meşhur insanlar var tarihte iz bırakan. Çok önemli değerlerimiz var ve bunların başında Nenehatun geliyor. Tabi ki kadınlarımız da okuyacak erkeklerimiz de okuyacak. Sonuna kadar okuyacak, üniversite okumak istiyorsa onu da okuyacak. Daha sonra iş hayatına girip çalışmak istiyorlarsa çalışacaklar. Kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde duracaklar. Bununla beraber ev hanımı olan kardeşlerimizi de çalışanlar kadar bu topluma çok büyük değer kattığını söylememiz gerekiyor.” diye konuştu.

Program, panel ve olgunlaşma Enstitüsünün hazırladığı defilenin ardından, Erzurum Kalesi’nin önünde Kardeşlik Ateşi yakarak yurdumuzun farklı illerinden gelen konuklar ile dünya barışı için dua temenniler eşliğinde güvercinlerin uçurulması ile son buldu.

Programa kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kadınlar katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.