Haber Girişi : 02 Kasım 2018 14:58

Seçime aylar kala... Siyaset cenahında manzara-i umumiye şöyle:

Seçime aylar kala... Siyaset cenahında manzara-i umumiye şöyle:

MHP'de Serdar Sevimli ismi var, İYİ Parti'de İstanbul'dan gelecek yeni bir sürpriz beklentisi! CHP de ise, hiç bir telaş yok! Çünkü: CHP, bu şehrin ne ölüsünü ne de dirisini istemiyor!

Her seçim sürecinde olduğu gibi gayet tabidir ki 30 Mart mahalli seçimleri arifesinde de siyaset kulislerinde, neredeyse her saat başı yeni bir senaryo yazılıyor!

Erzurum halkı, oldum olası siyasete pek bi meraklıdır. Bu yüzden olsa gerek, seçime daha aylar varken şimdiden muhtemel ve de müstakbel aday isimleri yüksek sesle dillendirilmeye başlandı bile...

Misal; MHP'ye bakacak olursak... Kulislere göre, MHP'nin büyükşehir adayı belli: Prof.Dr. Serdar Sevimli...

Hani Erzurum'da yediden yetmişe herkesin "Bizim Serdar" dedikleri doktor Serdar...

Tabandaki MHP'liler, şimdiden Serdar Sevimli ismini benimsemiş hatta öyle bir içselleştirmiş ki, sanırsınız Devlet Bey bu ismi ilan etmiş, MHP teşkilatları da "başımızın üstünde yeri var" deyip yola koyulmuş.

Halbuki ortada, MHP merkezi tarafından ilan edilmiş bir isim filan yok. Belki daha Serdar Sevimli'nin de resmi bir müracaatı filan yok. Buna rağmen MHP tabanı Serdar Sevimli'yi o kadar çok seviyor ve destekliyor ki, adeta şimdiden tek yanlı olarak O'nu başkan adayı ilan ediyor.

Peki Serdar Sevimli buna layık mıdır?

Layıktır, hem de ziyadesiyle...

Doktor Serdar, bu memleketin en has evlatlarından biridir. Gerek meslek yaşamı boyunca, gerek karakter ve düşünce yapısı itibariyle vekilliğe de, belediye başkanlığına da "cuk" diye oturacak bir isimdir.

Bu "peşin kabul"den sonra başka birileri de çıkıp "MHP'den ben de büyükşehir başkan adayıyım" der mi demez mi bilemem. Ama kim çıkarsa çıksın, Serdar Sevimli ismi orada öylece durduğu sürece bir şansı olmaz.

MHP cephesinde vaziyet bu...

Peki İYİ Parti'de neler olup bitiyor?

Pek çok isim zikrediliyor, lakin şu ana kadar "vay be" diyeceğimiz bir isim konuşulmuyor. Eski yeni bazı siyasetçiler yandan yandan yoklama yapıp duruyorlar. Hatta bu isimlerin bazıları, yer yer MHP'nin kapısını çalıyor! Oradan "kim o?" diye bir cevap alamayınca, yeniden İYİ Parti'nin eşiğine baş koyuyor!

Şurası kesin: İYİ Parti'nin, MHP'deki Serdar Sevimli ve AK Parti'deki Mehmet Sekmen gibi yıldız bir ismi yok. Eğer İstanbul ya da Ankara'dan tıpkı vekil seçiminde olduğu gibi birini dayatmayacaksa, İYİ Parti'nin adayı, kim olursa olsun kamuoyunda gündem dahi olmayacak.

Bunlar siyaset kulislerinde yapılan yorumlar...

Hani Seksenler dizisindeki Nurten Hanım diyordu ya, "Ben demiyorum Rukiye abla, bütün konu komşu söylüyor"

İnanmayan varsa buyursun gelsin, Erzurum'daki siyaset kulislerinin döndüğü mahfillere kulak versin.

Başka şeyler duyacağını zannetmiyorum.

"İyi de birader, Erzurum'da solculardan ne haber, hani bizim CHP'lilerden..." diyen, dostları duyar gibi oluyorum.

Klişe olmuş bir söz var, bilirsiniz:

"Şark cephesinde yeni bir şey yok!"

CHP açısından durum tam da böyledir.

Daha beş on gün önceydi, CHP'ye ömrünü vermiş bir hemşerimiz iyi bir CHP'li olan merhum Tuncer Aktaş'ın vefatında, bir kere daha tanık olduk ki, CHP gemi öyle bir azıya almış ki, Erzurumlunun ne ölüsüne ne de dirisine dönüp bakmıyor bile...

Siz Erzurum'un neredeyse yarım asırdan beri niye karalar bağladığını anlamadınız mı hala?

Bize ayrılan yazı miktarının sınırına dayandık, editörler "haydi artık son noktayı koy, son cümleyi tamamla" deyip duruyor.

Oysa biz daha AK Parti'ye gelemedik .

Asıl bomba haberler orada halbuki...

Eeee demek ki, yarın da AK Parti'yi yazmak bizim açımızdan bir zaruret oldu.

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.