GÜNCEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2009 06:41

Şavşat'ta hüzünlü kandil

Şavşat'ta hüzünlü kandil
Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl Miraç Kandili hüzünlü geçti. Her yıl büyük bir coşku içinde geçen Miraç Kandil'ini idrak eden Şavşatlılar bu yıl, kandili buruk geçirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden dolayı Miraç Kandili'ni buruk karşılayan Şavşatlılar, selde hayatını kaybeden 5 kişi için bol bol dua etti.
Şavşat Merkez Kemalpaşa Camii'ni dolduran vatandaşlar, ilçede bir daha böyle bir acı yaşanmaması için Allah'a el açtı. İlçe Müftüsü Bayram Karar, selde hayatını kaybeden vatandaşlar için bol bol dua edilmesi gerektiğini belirterek, "İlçemizde bir doğal afet sonucu 5 vatandaşımızı kaybettik. Yüreğimiz dağlandı. Acısı hala yüreğimizde taze olarak duruyor. Allah mekânlarını cennet eylesin. Ailelerin ve tüm halkımızın başı sağ olsun. Allah bu tür felaketleri milletimize göstermesin. Bu mübarek akşamda onlara Mevla'dan gani gani rahmet diliyoruz." dedi. Kandili hüzünlü geçirdikleri ifade eden Şavşatlı vatandaşlar da, "Allah bu güzel günde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cennetinde güzel yerler nasip eylesin." ifadelerini kullandılar.

Selde hayatını kaybeden 45 yaşındaki Mavinur Durmuş'un yakınları ise çok üzüldüklerini belirterek dua etmekten başka çarelerinin olmadığını, tek tesellilerinin bu olduğunu kaydetti