EKONOMİ Haber Girişi : 28 Nisan 2011 11:40

Sarıçam Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Sarıçam Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

 

Sarıçam İlçe Müftülüğü her yıl geleneksel hale getirdiği Âlemlere Rahmet olarak gönderilen efendiler efendisi Hz. Muhammed Mustafa  (s.a.v)’in Kutlu Doğumunu bu yılda coşkuyla kutladı.

Programa Adana İl Müftüsü İsmail CANBOLAT, Sarıçam İlçe Müftüsü Murat DEMİR , Seyhan İlçe Müftüsü Halil UZUN, Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah DEMİR,  Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet ZENBİLCİ ve Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Mülki Amirler katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Buruk Merkez Cami İmam Hatibi Ramazan ÖZEN’in okuduğu Kur-an tilaveti ile başlandı, Sarıçam İlçe Müftüsü Murat DEMİR’in açılış konuşmasının ardından Buruk Kur-an Kursu Hocası Şule Burcu KÜÇÜKKILINÇ’ ın yetiştirdiği Küçük Semazen grubunun Semazen gösterisi ilgiyle izlendi.

Bayanlara özel Kutlu Doğum Programı

Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nun organize ettiği Bayanlara özel Kutlu Doğum programı 20 Nisan 2011 tarihinde Gelincik Düğün Salonunda yapıldı.

Sarıçam İlçe Müftüsü Murat DEMİR, Sarıçam İlçe Vaizesi N.Sümeyra BUDAK’ ın ev sahipliğini yaptığı programa Adana İl Müftü Yardımcısı Saliha BİLGİÇ, Çukurova İlçe Vaizesi Hatice SÜMER, Sarıçam Kur-an Kursu Hocaları, Kur-an Kursu Öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Ekerler Kur-an Kursu Öğrencisi Meliha TÜRKMENOĞLU’ nun okumuş olduğu Kur-an tilaveti ile başlandı, İlçe Müftüsü Murat DEMİR’ in açış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının 2011 Yılı Kutlu Doğum için hazırlanan  Rahmet Peygamberinin Merhamet yönünü anlatan sinevizyon izlendi, Ekerler Kız Kur-an Kursu öğrencileri’ nin hazırlamış olduğu Gül devrinden önceki cehaleti anlatan bir piyes sahnelendi, İl Müftü Yardımcısı Saliha BİLGİÇ “Peygamber efendimiz çocuklarada merhametliydi ve o merhametini izhar ederdi ve ortaya koyardı sevgisini şefkatini, birgün çocuklarına sarılıyor torunları Hasan ile Hüseyin’ e Akra b.Habis adındaki sahabe efendimiz (s.a.v) i görüyor ve diyor ki yaa rasülallah benim 10 tane çocuğum var ama hiçbirine sizin gibi sarılıp öpmedim okşamadım, Allah Resulü’ nün bu sahabeye cevabı ise Allah senin kalbinden Merhameti aldıysa ben ne yapayım diyor…..” Buruk Kız Kur-an Kursu Hocası Şule Burcu KÜÇÜKKILINÇ’ ın yetiştirdiği Küçük Semazen grubu sahne aldıktan sonra kapanış duası ve ödül takdimi ile program sona erdi.

Mustafalar Köyü Kutlu Doğum Kermesi

Sarıçam İlçe Müftülüğü’ne bağlı Mustafalar Köyü Kız Kur-an Kursu Hocası Perihan ÇİRKİN, Mustafalar Köyü Camii İmam Hatibi Mehmet TÜRK’ ün ve Köy halkının desteği ile Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu Münasebeti ile geliri Mustafalar Köyü Kız-Kur-an Kursu giderleri için harcanmak üzere Kutlu Doğum Kermesi düzenlendi, Kermese Sarıçam İlçe Müftüsü Murat DEMİR, Sarıçam İlçe Vaizi N.Sümeyra BUDAK köy Muhtarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Murat DEMİR’in okumuş olduğu Kur-an tilavetinden sonra Köy halkına Peygamber efendimizden kesitlerden oluşan bir sohbet gerçekleştirdi. Kermes Sarıçam İlçe Vaizesi N.Sümeyra BUDAK’ ın yapmış olduğu dua ile sona erdi, Mustafalar Köyü Kur-an Kursu Hocası Perihan ÇİRKİN’ in Müftü Murat DEMİR’ e  Alemlere Rahmet olan Peygamber efendimizi anlatan bir tablo hediye edildi.