EKONOMİ Haber Girişi : 04 Şubat 2011 21:07

Sarıçam Müftülüğü Her Sabah Bir Camide Kahvaltı Geleneğini Başlattı

Sarıçam Müftülüğü Her Sabah Bir Camide Kahvaltı Geleneğini Başlattı

Adana’nın Sarıçam ilçesi Hacı Nuri Paşa Caminde, Cuma günleri sabah namazı kılmaya cami cemaatine Ballı Süt, simit, sıcak çorba ve çay ikram edildi.

Kahvatıya Sarıçam müftüsü Murat Demir,Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve çok sayıda cami cemaati katıldı.

Sarıçam Müftüsü Murat Demir ”Peygamberimiz misafire ikramı tavsiye ve teşvik etmiş, Kendisinden başka dünyada cömert insan tahmin etmek mümkün değil. Cömertlik Allah’ın Ahlakıdır. Cömertliğin olduğu her yerde anarşi-terör olmaz. cömertliğin olduğu yerde dayanışma, birlik beraberlik, sevgi ve muhabbet vardır. İkramlarda bulunduğunuz insanlar size karşı vefasız ve saygısız davranması mümkün değildir. Her sabah bir camimizde bu hizmeti başlattık, Camiye gelen insanlarımız kaynaşıyor, gönül birliğini birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buluyor. Sadece camiye gelip omuz omuza diz dize durmak gönül gönüle olmamak hoş değil,

Camii İmam-Hatibi Mahmut Kökçü, cami cemaatini arttırmak için sabah namazı sonrası Kökçü, sabah namazından sonra başlattığı bu uygulama ile camide cemaat sayısını arttırmayı, cemaat arasında gönül köprüsünü kurmak, birlik ve beraberliği sağlamak ve çok eski bir geleneği yaşatmak istiyor.

Çorba ikramından sonra cemaat sayısında bir artış olduğunu belirten Kökçü "Cemaatimiz arasında birlik ve beraberlik, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü bağının kuvvetlendiğini gördük. Her Cuma bir cemaatimiz, camiye gelen cemaatimize Ballı süt, simit ve çorba ikram ediyor. Bunu gelenek haline getirdik." dedi.

Atalarımız, "Camiye gelen açları doyurur, susuzları sular, ihtiyaçlarını da karşıladıktan sonra bu Müslüman kardeşimizi yolcu edermiş. Cemaatin adedinin artacağı ve cemaat arasındaki kardeşlik sevgi ve Saygının güçleneceğini inanıyorum. Camimize teşrif eden kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah diğer kardeşlerimiz de camimize ve diğer camilerimize gelirler, Allah'ın ziyafet sofrasından doya doya istifade ederler. Çorbasını sohbet eşliğinde içen cemaat, daha sonra dua ediyor. İnsanların namaz sonrası birkaç dakika soluklanıp sohbet fırsatı bulması her şeyden önemli"  diye konuştu

Cami cemaati de çorbanın bahane olduğunu, cemaat olarak birlik ve beraberliğin pekiştiğini söyledi. Uygulamayı devam ettirmek arzusunda olduklarını belirten cami cemaati, bunun diğer camilere de örnek olmasını diledi.

Haber : Ahmet TOKDEMİR