EKONOMİ Haber Girişi : 13 Nisan 2011 14:31

ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kutlu Doğum münasebetiyle 2011 yılı içinde Şanlıurfa İl müftülüğünce düzenlenecek etkinlikler konusunda basını bilgilendirmek amacıyla 12 Nisan 2011 günü saat 13:00’te Sultan Sarayı’nda ilde bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Toplantıda İl Müftümüz Ramazan TAHİROĞLU şu açıklamalarda bulundu.  Tahiroğlu “ Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığı “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlenmiştir. İl Müftülüğü olarak bu sene yapacağımız etkinliklerin ana teması da “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konusu olacaktır.

14.04.2011 tarihinde saat 09:00 Belediye Şair Nabi Kültür Merkezi önünde gül dağıtımıyla başlayacak olan programımız resmi kurum ve kuruluş ziyaretleriyle devam edecektir. Aynı gün 14 Nisan 2011 tarihinde de saat 20.30 ‘da Mozaik Konferans Salonunda “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu panel düzenlenecektir. Panel;  Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KESKİN, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat AKGÜNDÜZ  ve tarafımdan sunulacaktır.

15 Nisan 2011 günü saat 20:30 da ise GAP Arena Stadyumunda “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferans yapılacaktı. Konferans akabinde ses ve ışık gösterileri sunulacaktır.

16 Nisan 2011 günü saat 06.00 (Sabah Namazından Sonra ) Mevlid-i Halil (dergah) ve Hz.İbrahim Peygamber (sanayi ) Camilerimizde 100 bin kişilik TİRİT ziyafeti verilecektir.

17 Nisan 2011 günü saat 14.00’de Bayan kardeşlerimize yönelik “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi”konu konferans Şair Nabi Kültür Merkezinde verilecektir.

İlimiz Müftülüğü ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakultesi işbirliğiyle “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu sempozyum 19-20 Nisan 2011 tarihlerinde Osmanbey kampüsünde yapılacaktır.

Müftülüğümüzce Hastane, Yetiştirme Yurdu ve Huzur Evi sakinleri ziyaret edilecektir.

Ayrıca İlimiz Müftülüğü ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin iş birliğiyle iki yılı aşkın üzerinde çalışılan “Geçmişten Günümüze Şanlıurfa’da Dini Hayat” Konulu kitap çalışmamız son aşamaya gelmiş olup ileriki günlerde basımı yapılarak halkımızın istifadesine sunulacaktır.

 

Hafta boyunca Müftülüğümüzce gerçekleştirilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber’i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak, toplumda Peygamber sevgisini yaymak, Hz. Peygamber’in örnek yaşayışını, özellikle şefkat ve merhametini anlatmak, merhameti bütün boyutlarıyla toplumumuzun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirmek, Hz. Peygamberin izinde fiili bir merhamet seferberliği başlatmak, merhameti hayatın her alanını kapsayacak şekilde eğitim sürecine dahil etmenin gereği ve imkanının tartışılmasını ve bu çerçevede yapılabileceklere zemin hazırlanmasını sağlamaktır.

Bu vesile ile Şanlıurfa halkımızın Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını yüce mevladan niyaz ederim.” dedi.

Haber  : Abdurrahman KAYA