EKONOMİ Haber Girişi : 14 Mart 2011 23:20

Şanlıurfa Aile İrşat ve Rehberlik Bürosundan Anma Programı

Şanlıurfa Aile İrşat ve Rehberlik Bürosundan Anma Programı

Şanlıurfa İl  Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik “Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı” düzenlendi. İl Özel İdaresi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Kur’an kursu öğreticilerinden Ahmet Şemsettin KAHVECİBAŞI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden program, halktan büyük ilgi gördü.

 

ılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ramazan TAHİROĞLU konuşmasında: “ Mehmet Akif Ersoy büyük bir insan, büyük bir âlimdir. Onu anlatmaya kelimeler yetmez. Çocuklarımıza onu okutmalı onun hayatını anlatmalıyız. Mehmet Akif ince ruhlu milletimizin çarpan kalbi, ağlayan gözü, duyan kulağıydı.” Konuşmasının devamında  “Mehmet Ersoy’un dindar kişiliği,  verdiği sözde durması ve vefası” hakkında bilgi verdi.

 

Sunuculuğunu Vaiz Asude COŞKUNSEVER'in yaptığı programda İl Müftü Yardımcımız Şadiye YILMAZ “Mehmed Akif Ersoy’un örnek şahsiyeti” hakkındaki konuşmasının sonunda okuduğu  “Necid Çölerinde” adlı şiir ile dinleyenleri duygulandırdı.  Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe BOLOĞUR konuşmasında “Mehmed Akif Ersoy’un toplumsal olaylara bakış açısını” değerlendirdi. Kıbleteyn Kız Kur’an Kursu Öğreticilerinden Fatma Zehra Habek Mehmet Akif Ersoy ve bütün şehitlerimiz için hatim duasını yaptı.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Resûlullah Kız Kuran Kursu öğrencisi Fikriye Fidancı’ya,  ikinci olan Hz. Sümeyye Kız Kuran Kursu öğrencisi Zehra Kolbudak’a, üçüncü olan Bölge Yatılı Kuran Kursu öğrencisi Müslüm Erten’e hediyeleri takdim edildi. Vaiz Asude COŞKUNSEVER’in “Bülbül” adlı şiiri akabinde program Güzide Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi ve kasideleriyle  sona erdi.