Şanlı hocaya tam destek

Eğitim Birsen yeni başkanını bekliyor…

Şanlı hocaya tam destek

Sendikaların, demokratik toplumlardaki önemi yadsınamayacak kadar büyüktür.

Bu sebepledir ki sendikalar; alın terinin, üretimin ve iş hayatının sesidir.

Bundan mütevellit sendikaların yönetimleri liyakatli kişilerden oluşmalıdır.

Misal; Erzurum’da Eğitim Birsen Sendikası Başkanı Mustafa Karataş öğretmenlerin hak ve hukuklarını savunmayı bir kenara bırakıp, milli eğitimi yönetmeye kalkınca ortalık toz duman oldu.

Neyse ki…

Sendika ve sendikacılığa yakışmayan bu durum artık değişiyor…

Adı Harun Şanlı…

Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü…

Eğitim camiasının yakından tanıdığı, sevdiği ve saydığı bir öğretmen…

Harun hoca önümüzdeki günlerde yapılacak olan Eğitim Birsen seçimlerinde sendika başkan adayı…

Beraberinde birbirinden kıymetli isimler var.

Erzurum eğitim hayatına adeta imza atan Atatürk Lisesi Müdürü Erhan Gürbüz ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Selami Topaloğlu…

Ve aynı kalibrede olan yüzlerce öğretmen…

Bu yarışta Harun hocanın safındalar.

İstiyorlar ki Eğitim Birsen, hakiki anlamda eğitimdeki sorunların çözümü ve öğretmenlerin hakları konusunda adil bir mücadele versin…

Harun Şanlı Tarih öğretmeni…

Bu sebepledir ki Şanlı hoca, sahip olduğu müktesebatıyla, eğitim tarihine ve eğitim kültürüne ziyadesiyle vakıf bir kimsedir.

Kelimenin tam anlamıyla bir eğitimci aynı zamanda hak ve hukuk savunucusudur.

O’nun başkan olduğu sendikada, lüks bir hayat, en pahalı makam arabaları ya da milli eğitimdeki terfi ve tayinleri ayarlama işi olmaz.

Çünkü Harun hoca bir eğitimci ve eğitimin sorunlarını en iyi bilen bir isim…

Atanamayan öğretmenler…

Okullardaki öğretmen açığı…

Aynı hizmeti verdikleri halde biri kadrolu olup biri sözleşmeli olan ve kadrolu öğretmenin beşte biri ücret alan öğretmenler…

Şanlı hoca işte bu sorunları haykırarak seslendirecek ve aynı zamanda yapılan hizmetlerin de altını kalınca çizecek bir isim…

Nasıl ki Erzurum’da milli eğitim Salih Kaygusuz’la çok ciddi bir ivme kazandıysa inanıyorum ki, Harun hocanın sendika başkanlığıyla da çıta daha yükselecektir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Realist 15 Ekim 2022 21:00

    Mehmet Şener geçmiş olsun. Tüm haksız eleştirileriniz ve iftiralarınıza rağmen sağduyulu ve kadirşinas delegelerimiz yine Mustafa KARATAŞ dedi. Şimdi tebrik etme zamanı. Bunu yapabilir misin? Görelim.

  • Poyraz şahin 14 Ekim 2022 12:16

    Sayın Şener gerçekten sizi kutluyorum Sendika başkanlığında herkese başarilar diliyorum Mustafa Karataş bilgisiz koltuk sevdalısı biri olarak Zaten becemedi başkanlığı Ve koltuktan cesaret alarak il müdürüne her istediğini yaptıracağını zannetti Salih kaygusuz Erzurum için çok değerli bir bürokrat Yaptıkları yapacakları ortada memurun masasındaki kalem defter takvim ile uğraşacak biri olmadığı da zaten herkes tarafından bilinirken Mustafa Karataş koltuk da kalabilmek adına böyle saçma sapan işlerle Erzurum gündemini değiştireceğini sanarken kendi koltuğundan olacağının farkında değildi soruyurum bugüne kadar Sayın Karataş Erzurum da eğitim adına neler yaptınız öğretmen memur adına neler yaptınız takvim kalem ajanda ile sendikacılık olmuyor sendikacılık sadece koltukta. Oturana yarıyor

  • Tanıdık biri 12 Ekim 2022 19:28

    Neden ey delege arkadaş Neden yorumuna cevap: Şunu bilki yalan ile abat olunmaz. Mustafa Karataş İn sadece seninle arası iyi değil bunu biliyoruz. İftiraların seni cehenneme götürür bununda biliyoruz. Vesselam

  • HAKİKAT 12 Ekim 2022 18:22

    İftiralarını la bu sendikaya ve 4 yıl boyunca yöneten 7 kişilik yönetim kurulunu kirletemezsiniz. 15 Ekimde yapılacak seçimde şeffaf bir şekilde harcamaların nekadar olduğu görüldüğünde inşallah pişman olursunuz.

  • NEDEN ey delege arkadaş NEDEN 12 Ekim 2022 00:56

    Mevcut başkan Mustafa Karataşı destekleyen delegelere soruyorum. Mustafa bey Yakınındaki bir kaç ismin muhtelif yerlere atamasını yaptırmanın dışında başkanlığı döneminde bu sendikaya hangi hizmetleri yapmış. Bir kaç yakını dışında her hangi bir öğretmenin derdine derman olabilmiş mi? Son üç yılda sendikanın üye sayısını arttırabilmiş mi? İlçe yönetimlerine bile vermediği sendikanın parasıyla Afrika’da su kuyusu açtırmak dışında hangi yatırımları yapmış. Yoksa bu paraları yine yakınındaki bir kaç kişi ile ( bugünkü rotamız bilmem neresi ) diye paylaşımlar yaparak gittikleri yerlerde çatır çatır yemişler mi. Bu paralar Sendikal çalışma yapma amacıyla bir yerlere gidilmek için harcanıyorsa, gittiği bu yerlerde tonlarca para harcayıp kaç üye kazandırmış acaba? Ayrıca lüks otel ve restoranlarda harcanan paraların tutarı ne kadardır. Neden herkesle kavgalıdır acaba. Hadi bürokraside itibarı sıfır, siyasiler neden bu başkanın yüzünü dahi görmeye tahammül edememektedirler. Ve en önemlisi ildeki en büyük rakibi olan diğer sendika neden Mustafa Karataş’ın yeniden başkan olmasını ister NEDEN. Ey delegeler NEDEN….

  • Realist 10 Ekim 2022 22:35

    Sayın Mehmet Şener değerlendirmelerinin tarafsız olmadığını görüyorum. Senin ya haber kaynakların doğru değil yada birileri bunu sana YAZDIRIYOR. Ama unutma bu camia senin yönlendirilebildiğin kadar kolay kandırılacak bir camia değil. Bizler demokrasiyi benimsemiş ve bir o kadarda kadirşinas eğitimcileriz. Bırakta biz başkanımızı seçelim sende ticari siyasetciliğini yap.