GÜNCEL Haber Girişi : 08 Ekim 2009 01:19

Samsat'ta Örentaş Camii'nin açılışı yapıldı

Samsat'ta Örentaş Camii'nin açılışı yapıldı

Adıyaman'ın Samsat ilçesi Örentaş Mahallesi'nde yaptırılan Örentaş Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Adıyaman'ın Samsat ilçesi Örentaş Mahallesi'nde yaptırılan Örentaş Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Samsat ilçesinde yaptırılan üç katlı caminin açılışı düzenlenen tören ile yapıldı. Giderlerin tamamı hayırsever vatandaşlarca karşılanan, 300 metrekarelik alana sahip caminin açılışına; Adıyaman Vali Yardımcısı Yakup Günay, Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Hidayet Fırat, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

ve Adıyaman Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Hasan Basri Atlıhan'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı.

İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan tarafından yapılan açılış konuşmasında ibadethane yaptırmanın önemine dikkat çekilerek, "Atalarımız ibadethane yapımına her zaman önem vermiş ve her gittikleri yerlere muhteşem mimari yapıya sahip camiler, mescitler yaptırmışlardır. Allah bu güzel ülkemizi bayraksız ve ezansız bırakmasın" dedi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı ise yaptığı konuşmasında din görevlilerinin üstlenmiş oldukları görev neticesinde topluma yararlı vatandaş yetiştirmede önemli olduğunu ifade ederek, "Din görevlileri topluma yön veren insanlardır. Camiler ise din görevlileri ile vatandaşların buluşma yeri, Allah'a karşı ibadetlerin yerine getirildiği mekanlardır. Bu mekanların yapımında emeği geçenleri Allah mükafatlandıracaktır" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Adıyaman Vali Yardımcısı Yakup Günay, Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat birlikte açılış kurdelesini kestiler.

İstanbul Teşvikiye Cami İmam-Hatibi İsmail Pehlivan, Raif Ağa Cami İmam-Hatibi Ömer Durgun, İzmit İmam Hatip Lisesi Kuran Kursu Öğretmeni Recep Çalışkan ve Bayramoğlu Kuran Kursu Öğretmeni Süleyman Başkan tarafından mevlit okundu.

 Ezanı İstanbul Teşvikiye Cami İmam-Hatibi İsmail Pehlivan ve Bayramoğlu Kuran Kursu Öğretmeni Süleyman Başkan birlikte okuyarak dinleyenleri mest ettiler.

Öğle namazı sonrasında katılımcılara yemek ikram edilmesi ile program sona erdi