EKONOMİ Haber Girişi : 07 Eylül 2010 04:36

Samsat'ta Kadir Gecesi Programı

Samsat'ta Kadir Gecesi Programı
Adıyaman'ın Samsat ilçesi sınırlarında bulunan ve Türkiye'de kabri bilinen iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu alana gelen binlerce vatandaş iftar açarak Kadir Gecesini burada namaz kılarak ve dualar ederek geçirdi.  
Samsat İlçe Müftülüğünce organize edilen etkinlikte, cami bahçesinde saf tutan binlerce vatandaş teravih namazı kıldı. Daha sonra Ravza İlahi Grubu ilahiler söyleyerek katılımcıları coşturdu. Program kapsamında Samsat İlçe Müftü Vekili Yılmaz Arı, 'Kadir Gecesi ve Sahabe' hakkında bir vaaz verdi. Okunan mevlidi şerif ve Kuran-ı Kerim'in ardından Din Görevlisi Mehmet Ali Çetinkaya'nın yaptığı dua ile program sona erdi. Kadir gecesini sahabede geçirmek isteyen çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar,
sahabe alanını tıklım tıklım doldurdu.
Samsat İlçe Müftü Vekili Yılmaz Arı yaptığı açıklamada; dini bayram ve kandil gecelerinde çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşların sahabe'ye geldiğini, bu nedenle bu vatandaşların güzel bir gece geçirmesini temin etmek amacıyla İlçe Müftülüğünce etkinlikler düzenlendiğini ifade etti.
Arı:"Sahabe'ye gelen vatandaşlarımızın huzur içerisinde ibadetlerini eda etmeleri ve güzel bir gece geçirmeleri için programlar tertiplemekteyiz. Dolayısıyla daha nizami bir kutlama gerçekleştirilmiş olmaktayız. Vatandaşlarımız özellikle yol konusunda sıkıntı yaşamakla birlikte çok güzel, coşkulu bir gece oldu. Görev alan din görevlisi, Güvenlik güçleri ve Belediye ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.