Salih Kaygusuz’u niye yemek istiyorlar!?

Anayasal bir haktır ve de demokrasinin olmazsa olmazıdır:

Sendika…

Örgütlü toplum…

Batı’da öyle ülkeler var ki misal; nüfusu 7-8 milyon, ama örgütlü insan sayısı 30-40 milyon.

Nasıl mı oluyor?

Şöyle ki:

Bir insan aynı anda birden çok sivil toplum kuruluşuna üye…

Bu sebeple...

Aklı başında kimse ne sendikaya itiraz eder, ne de sendikal faaliyetlere…

Lakin Türkiye’de kazın ayağı hiç mi hiç Batı’da olduğu gibi değil!

Bu ülkede bir zamanlar, “sendika ağaları”, “sendika patronları” ve “sendikacı zenginler” kırla gidiyordu!

Kabul edelim ki AK Parti iktidarı ile birlikte, emekçi üzerinden servet sahibi olan sendikacılar dönemi çok ciddi biçimde sonlandı.

Bazı sendika patronları az da olsa hala var: Anormal yüksek maaş alıyor, onlarca milyonluk araçlara biniyor, çok lüks binalarda saltanat sürüyor!

Sonra da tribünlere oynayarak emek, hak ve alın teri palavraları sıkıyor!

Neyse ki çok değil…

Sendika ağaları gitmesine gitti, sömürü düzeni büyük ölçüde yıkıldı, ama bu kez de “iktidar ortağı” olmaya ve devleti sendika üzerinden yönetmeye kalkan sendikacı tipler türedi…

Kendilerini “iktidar destekçisi” gösteriyor, iktidarı her fırsatta övüyor ve bu sayede, devlet üzerinde yönetimsel bir güç devşirmeye çalışıyorlar!

Eskiler der ki, “devlet şerik kabul etmez”

Zaman zaman iktidar da buna müsamaha gösteriyor!

Gelelim yazının öznesine…

Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Mustafa Karataş, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz hakkında suç duyurusunda bulunmuş.

Gerekçesi ise, Kaygusuz’un milli eğitimde çalışan Eğitim-Bir-Sen üyesi bazı memurların masalarındaki sendika materyallerini kaldırmasını istemesi…

Salih Kaygusuz gibi eğitimde fark yaratmayı başarmış ve ülkede parmakla gösterilen bir milli eğitim müdürü, sendikayı, sendikal faaliyetleri, dileyen bir kamu görevlisinin dilediği sendikaya üye olabileceğini bilmiyor; bu sebeple de Eğitim-Bir-Sen üyesi memurlara çıkışıyor!

Siz bu saçmalığa inanıyor musunuz?

Meselenin arka planı bambaşka…

Devleti, devletin yetkili kılınan kamu görevlileri ve hükümetler yönetir.

Birinci derecede sorumlu olan da siyasi iradedir.

Sendikalar, asli işlerini bırakıp hangi kurumda kim terfi edecek, kim hangi göreve getirilecek, kim görevden alınacak gibi konularda iktidar ortağı gibi davranmaya ne anayasada ne de sendika kanununda yetkili kılınmamıştır.

Erzurum milli eğitimini, istersen hükümeti en ateşli biçimde savunan Eğitim-Bir-Sen değil, devletin atadığı müdür, yasalar ve hukuk çerçevesinde yönetir.

Yani Mustafa Karataş adlı bu arkadaş, Erzurum Milli Eğitim’in “eş müdürü” değildir.

Salih Kaygusuz, yapsa yapsa şunu yapmıştır:

Hiçbir devlet memuru, devletin memuru olmak gibi şerefli bir görevi gölgede bırakacak gösteriş içerisinde olamaz gerçeğini hatırlatmıştır.

Milli Eğitim, devlet kurumu mudur yoksa sendika şubesi midir?

Elbette sendika da sendikal faaliyetlerde yasal haktır.

Peki bir sendikacının bir ilçeye gittiğinde o ilçedeki milli eğitim müdürünün masasına kurulup brifing alması neyin hakkı?

Devlet devletliğini sendika da sendika olmasını bilecek…

Eğitim-Bir-Sen’in bu ülkenin eğitimine nasıl bir katkısı var bilmiyorum.

Lakin bildiğim şudur:

Salih Kaygusuz, Erzurum milli eğitimine olağanüstü başarılar kazandırdı.

Dolayısıyla ne merkezi hükümet ne de siyasi irade, Kaygusuz’u sendikanın önüne atmaz.

Mustafa Karataş’a tavsiyem…

Sevgili başkan, aynı yanlış yoldan giderek doğru adrese ulaşamazsın.

Erzurum halkı ne seni tanır, ne de muayyen sayıdaki öğretmenin dışında kimse Eğitim-Bir-Sen’i…

Fakat bu şehir, Salih Kaygusuz’u da yaptığı üstün hizmetleri de tanır ve bilir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş Savaş 26 Ağustos 2022 19:46

    Salih Kaygusuz erzurum un değerli bir bürokratı eğitimde dibe vurmuş bir şehri ayağa kaldırmış ve bırakın ili Bakanlık bünyesinde daha iyi yerlere gelmesi lazım bilgi tecrübe başarı denince Salih kaygusuz gelir sendika bilmem ne boş işler hangi öğrenciye ne faydası var sendikalarin eskiden devlet memurunun bir kılık kıyafeti vardı saç sakal tertemiz gezerlerdi sendikalar sayesinde kim öğretmen kim öğrenci belli değil yönetici trasli bakımlı öğretmen memur bakımsız öğrenci saygı duyar mı sendikalr kapatılmalı

  • Dadaş 23 Ağustos 2022 14:15

    Mustafa Karataş aylık 40.000₺ maaş alacaksın, sendikanın makam arabasını kullanacaksın, bütün masraflarını sendikaya ödeteceksin, Hemde Milli eğitim müdürünü baypas edip milli eğitimi yönetmeye kalkacaksın, kusura bakma buna kimse izin vermez.

  • Öğretmen 22 Ağustos 2022 23:36

    Keşke sendikalarda Salih Kaygusuz kadar Erzurum a faydalı olsa. Sendikalar eğitimi yönetmek yerine öğretmenlerin özlük haklarıyla uğraşsın

  • Muallim dadaş 22 Ağustos 2022 13:35

    Salih bey, gece gündüz demeden ilçe ilçe okul okul dolaşıp her öğrenciyi kendine dert edinmiş, Erzurum'a eğitim anlamında değer katmış biridir. Ben bir ogretmen olarak özverili çalışmalarına şahidim. Allah razı olsun. Müdürüm arkandayiz.

  • Oltulu Salih 19 Ağustos 2022 10:01

    Kosovalı Poyraz, Adın gibi böyle olduğunu bildiğin bir konuda hiç utanmadan yalan söylüyorsun. Kosovalılar böyle yalancı değildir, yani sen Kosovalı olmayan bir yalancısın. Salih Kaygusuz uyguladığı baskıyla öğrencilerin pek çoğunun sonava girmesini engellemiştir. Kibir abidesi, kendini beğenmiş, ukala, saygısı, bencil bir kişiliktir. Eğitim-Bir-Sen'e olan kini türk eğitim sen kökenli olmasıdır. Salih Kaygusuz'un maskesi düşmüştür. Geçmiş olsun!

  • Kosovalı Poyraz 19 Ağustos 2022 01:48

    Hangi öğrenciye söylenmiş sınava girme diye bu öğrencilerin aileleri niye şikayet etmemiş neymiş Müdür kendini başarılı gösterecekmiş de sınava az öğrenci girmiş onun için mi Erzurum ulusal ve uluslarası yarışmalarda madalyaları topluyor biraz haber takip edin Allah aşkına Bırakın sendika başkanının kendi koltuğunu sağlama almak için yaptığı ucuz numaraları işin aslını bilmeden yazmayın sendika başkanı ilçelerde gidip müdürlerin koltuğunda poz veriyordu şimdi niye veremiyor ayrıca Sendikaların vasıfsız Kişileri okullara müdür atamaları Salih hoca sayesinde bitti dertleri ondan torpille müdür olma devri kapandı okullarda yıllarca eğitimde geri kalmış Erzurum şimdi ulusal kanallarda haber oluyor İlk 10 içinde Erzurum helal olsun müdür beye ilçe müdürlerine ve ekibine ve degerli öğretmenlere

  • Azad 18 Ağustos 2022 22:00

    Eğitimle işi olan!? Takvimle ajandaj ile uğraşmaz, zamanı olmaz, küçük şeylerle uğraşanlar ellerinden büyük işler gelmeyenlerdir. Edip edep ve adapla başlar....

  • Eğitim sevdalisi 18 Ağustos 2022 19:51

    Salih Bey dik durusuyla sendikalrin simarikligini ayaklarinin altina alarak egitime en buyuk hizmeti yapmistir. Mudurumu tebrik ederim Herkes kendi isini yapsin. Guzel isler yapani terik etmeyi bilmek lazim.

  • Erzurum sevdalisi 18 Ağustos 2022 19:49

    Salih Bey dik durusuyla sendikalrin simarikligini ayaklarinin altina alarak egitime en buyuk hizmeti yapmistir. Mudurumu tebrik ederim Herkes kendi isini yapsin. Guzel isler yapani terik etmeyi bilmek lazim.

  • .... 18 Ağustos 2022 18:45

    Öğrencilerinin anayasal hakkı olan egitim öğretimin sınav aşamasindan mahrum bırakılarak sahte bir başarının başarı kabul edenlerin methiyeler dizmesi ne vicdanı nede insani değerlere sığmaz..Konunun teftiş edilip açığa kavusturulmasi gerekirken birde ust makamlara terfisinden bahsedilmesi ayri bir handikap.Bu methiyeler menfaat beklentisidir. Sayin Şener çocukların her zaman mağduriyetlerini cesaretle savunduysaniz bu konudada aynı duyarlılığı sizden beklerdim.Sayin Karataş bu konuda duyarlılık gösterdiği için karalanmaya çalışılıyor.

  • Erzurum Sevdalısı 18 Ağustos 2022 17:45

    Mustafa Yıldız iftira atma. İnsanız yerin altı var tek hesap vereceksin. Erzurum Milli Eğitim camıasinda hiçbir dönemde hırsızlık olmamıştır. Her yazılana inanırsak yandık demektir. Hırsızlık yaptı dediğin amıgo habercilerin yaptığı dışında kim ceza aldı. Şayet hırsızlık olsaydı adalet yakalarını bırakırmıydı

  • Erzurum Sevdalısı 18 Ağustos 2022 17:39

    Siz ancak takla kör bakanların yorumunu yayınlarsınız. Eğer yazılan yorum suç teşkil ediyorsa yazılan yer çok rahat bulunur. Size önerim onuda sakıncalı deyip kişinin yazdığı yorum var fakat yayınlamıyoruz diye belirtin. Öyle yayınlamamak ta neymiş

  • Yazık Erzurum’a 18 Ağustos 2022 13:40

    Sayın Salih Kaygusuz bey gibi kendisini Erzurum’un eğitimine adamış ülke genelinde projelerde Erzurum’a birincilikler kazandırmış gece yarılarına kadar ilçe ilçe köy köy gezip öğretmenlerini öğrencilerini ziyaret etmiş eğitim için gece gündüz çalışmış Siz ne yaptınız sayın Karataş yalakalrınızı bir makama getiremediniz il milli eğitim müdürünün odasına elinizi kolunuzu sallayarak giremediniz şu öğretini şu okula gönderemediniz üyeniz olmayan müdürü müdürlükten alamadınız gerçekleri dile getiremediniz birtane il milli eğitimin başarısını elini vicdanına koyarak sosyal medya hesaplarınızda paylaşamadınız siz adam olmadığınız için koltuktan aldığınız güç elinizden gittiği için kaliteli insanları kalitesiz kampanyalarınızla karalamayınız birilerinin masalarında oturup işi düşenlerin yemeğini yiyip aldığınız gazla kendinizi adam zannediyordun Salih bey adam olmadığını devletin bir işleyişi olduğunu hatırlattı diye bunları yapmayın adam olun Erzurum sizin tekelinizde değil üye yapın üyelerinizin sosyal haklarını arayın bırakın kim müdür olacak kem ne yapacaksa devlet yapsın

  • Hizmetkar 18 Ağustos 2022 13:13

    Salih Bey Erzurum.egitini dert edinmiş . Erzurum.icin canla basla calisan başarili bir midurdur. Sendikalar boylesine basarili bir mudure destek olmalari gerekir.

  • Kaan 18 Ağustos 2022 13:11

    İlçe Mem odasında Ebs Başkanı İlçe müdürünün koltuğuna oturmamışmıydı.Eş Başkan olmaya mı çalışıyor Başkan bey.

  • Fekrullah Erzurumlu 18 Ağustos 2022 11:14

    Alışmışsınız Erzurumlu dışında birinin başınıza Müdür olarak atanmasına geriye dönün bakın Fevzi Budak dan sonra Erzurum da kaç milli eğitim müdürü bu kadar uzun süre ve görevini layıkıyla yapmış Salih Hoca başka ilde olsa baş tacı edilir Mustafa Karataş kim zamanında il milli eğitim de müdür yardımcılığı yapmış onun döneminde Erzurum kaçıncı sıradaymış eğitimde Salih Hocanım hırsızlık yolsuzluk haksızlığını bulamadınız böyle ucuz numaralarla iftira atmakla mı övünüyorsunuz dürüst çalışkan milliyetçi vatansever biridir Salih Hoca sendika başkanları yiyip içsin gezsin eskiden gidip müdürlerin masasına oturup hava atıyorlardı Salih hoca sayesinde oturamaz oldular masalarda

  • Mustafa Yıldız 18 Ağustos 2022 11:05

    Onu bunu bilmem Salih Hoca çok değerli Erzurum ve Türkiye için çok iyi bir bürokrat işini severek yapıyor İnstagram ve Twitter hesaplarını takip edin görün İl milli eğitimin gidin ilçe müdürleriyle görüşün gece yarısı adam uyumuyor ilçeleri geziyor ilçelerdeki tüm okullara uğruyor masa başında oturarak iş yapmıyor Milli eğitime disiplin getirdi bir tane yolsuzluğu hak yemişliği yok eski haberleri okuyun ondan öncekileri ilçelerde neler dönüyordu kömür hırsızları vardı eskiden haberlere çıktı onlar iyi Salih Hoca mı kötü

  • DADAŞ 18 Ağustos 2022 06:24

    Ne dr devlet adamı duruşluğu, sanki sınavla liyakatla gelinmiş bu makama, hoplaya zıplaya gelmiş mevcut siyasi irade, siyasi makamlar bu makamlar, kime neyi inandırmaya çalışıyorsınuz. Ne çalışmışlar, kalem tetitçiliği yapmayın. İnatlaşma zıtlaşma üzerine hesap yaparlarada söylüyorum, hakikatin ve adaletin peşinden gidin.

  • Ahmet Selim 18 Ağustos 2022 01:57

    Yorumları göstermeye yüreğiniz yetmiyor mu?

  • Ahmet Selim 18 Ağustos 2022 01:21

    Mehmet Şener, sen hangi başarıdan söz ediyorsun. Öğrencileri rehber öğretmeler aracılığıyla sınava sokmayıp, kağıt üzerinde başarıyı yükseltmek bir başarılıdır, yoksa başarısızlığı gölgelemek midir? Sen gerçek gazeteci isen bu konuyu bir araştırırsın. Bun durumu, ortaokuldan mezun plan öğrenci sayısı ile, sınava giren öğrenci sayısını çıkarırsanız başarı dediğinizin nasıl bir başarısızlık olduğunu görürdünüz. Üniversiteye girişlerde de yıllara göre, üniversiteye kaç öğrencinin ve hangi fakültelere girdiğine bir bakın. Ancak, 1919 yalıda dahil, iki fen lisesi ve Nevzat Karabağ Lisesi, Erzurum Anadolu lisesi, İki tane Sosyal Bilimler Lisesi varken, şu an üç Fen Lisesi 8 tane proje Okulu, Özel Kolejler eklenmiştir. Proje okullarının iki bu dönemde, diğerleri Salih Kaygusuz'dan önce açılmıştır, bu dönemde mezun vermiştir, bütün yapılan okullar, Kaygusuz'dan önce yapılmıştır. Meseleye böyle bakarsanız, gerçeğe varırsınız. Yoksa yaptığınız amigoluktan öteye geçmez.

  • Hasan TURAN 17 Ağustos 2022 21:01

    Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde göremez il milli eğitim müdürü olması ona sendikaları yok sayma sendikal faaliyetleri kısıtlama dergilerini takvimlerini çöpe atma hakkını vermez herkes yaptığının ne anlama geldiyini bilmeli.

  • Az Bilir 17 Ağustos 2022 19:00

    Bu konuda Eğitim Bir Sen ve onun eğitime kattığı katma değeri inkar abes olur lakin Mustafa Karataş gibi vasıfsız kalitesiz eğitimle isminin yan yana gelmesi zinhar düşünülemez sendika yönetimini tenzih ederek böyle bir STK nin ehil olmayan insanlar elinde olmasının ne denli mide bulandırıcı olduğunu bizatihi yaşayarak öğreniyoruz. Salih bey ve Sendikamız bu ilin degerlerindendir. Bir an önce insanlıktan tecriti gereken Mustafa Karataştır

  • Haydar 17 Ağustos 2022 14:56

    Sayın Mehmet şener!lüfen gerçekleri araştırıp yazınız.bu müdür Erzurum’da eğitim camiasında huzur bırakmamıştır.okul yöneticilerine,ilçe yöneticilerine baskılar artmış, artık insanlar korkusundan ses çıkaramaz hale gelmişlerdir.bu psikolojik şiddet eğitimciler üzerinde huzursuzluğa, güvensizliğe neden olmuştur.ayrıca binlerce öğrenci kendi isteği dışında,zorlamayla sınava sokulmamıştır.burada amaç başarılı gözükmek.yani milletin çocuklarının en temel eğitim hakkını engelleyip,kendini başarılı göstermek.eğriye doğru denilmemeli.lütfen bunuda araştırıp yazınız.

  • Erhan Şahin 17 Ağustos 2022 13:15

    Salih bey sendikal faaliyetlere her zaman saygı duymuş ayrıca Mustafa Karataş bilmezmi ki Salih Bey yıllarca Oltu da Okul müdürü iken Sendika temsilciliği yapmıştır Salih Kaygusuz yönetici atamalarında sendikalardan izin mi alacak dertleri iftiraları o yüzden Salih kaygusuz Erzurum için bir kazançtır il ilçe müdürleriyle çok uyumlu başarılı çalışmalara imza atmışlardır Türkiye’de İlk 10 girmiş bir ildir Erzurum bu çekememezlik nedir ayrıca Salih bey zaten yakın zamanda daha üst göreve getirilecek bunu bilen Mustafa Karataş biz şikayet ettik görevden aldılar demek ve üye artışı sağlamak için mi böyle bir oyun içindedir yani biz müdürü bile görevden aldıracak kadar güçlü sendikayız demek için mi çabası

  • Dadaş Savaş 17 Ağustos 2022 12:58

    Salih bey zaten Bakanlık bünyesinde daha üst göreve getirilecek ayrıca Salih bey yılların idarecisi sendikal faaliyetlere karışacak biri değil Mustafa Karataş kendini gündemde tutmak için ve Salih kaygusuz a karşı zaten kin besleyen biri ayrıca sendika olarak diş geciremedikleri için tayin donemlerinde böyle uucuz iftirlarla karalama yapıyorlar

  • Ebs Erzurum 17 Ağustos 2022 12:52

    Erzurum da 17500 üyesi bulunan bir sivil toplum kuruluşunun Başkanı için "Mustafa Karataş adlı bu arkadaş," ibaresinin ve Eğitim Bir Sen in eğitime katkısı nedir bilmiyorum ifadeniz olaya ne kadar subjektif, sığ ve reaksiyonel yaklaştığınızı göstermektedir. Sizin gibi büyük bir üstadın konu ile ilgili araştırma yaparak, paylaşmanızı beklerdim.

  • Remzi hoca 17 Ağustos 2022 12:41

    LGS de binlerce çocuğun istikbalini düşünmeyen, Tek amacı kendini parlatmak olan Bir müdürün arkasında bir rant mı var ki duruyorsun?

  • Poyraz Palandöken 17 Ağustos 2022 12:38

    Üç beş sendikacının sözüyle Salih Kaygusuz okullara yönetici atamadığı için söz geçiremedikleri için Erzurum’u eğitim de Türkiye de ilk 10 il içine getiren bir müdürü ve ekibini harcamak istiyorlar Mustafa Karataş Erzurum a ne yapmış eğitimde ne yapmış sadece sendikal faaliyetler gez toz sendika parasıyla şehir şehir bol bol sosyal medyada paylaşım yap Salih kaygusuz haram yememiş devletin imkanlarını kendi çıkarları için kullanmamış eş dost akraba ataması yapmamış

  • 25 dadaş 25 17 Ağustos 2022 12:37

    Erzurum halkı memur-sen ide eğitim bir sen ide çok iyi tanıyor.17 bin üyesi olan bir sendikayı ve onun başkanını küçümsemek kimsenin haddine değildir.17 bin üyenin 5 kişilik aile bireyi olsa 85000 kişi eder. Sendikayla mücadele edecek se diğer sendikalar eder. Bu bürokrat olan bir il müdürü ne düşmez. Herkes haddini bilmelidir.

  • Poyraz Palandöken 17 Ağustos 2022 12:34

    Salih Kaygusuz eğitimde Erzurum’u ekibiyle birlikte en üst sıralara çıkarmış değerli bir bürokrattır ayrıca Salih bey doğrudur kimseye eyvallahı yoktur çünkü işini doğru dürüst yapan sendika başkanlarının sözüyle bir yerlere Yönetici atayan biri hiç değildir kredi yurtlarda bölge ve il müdürlüğü yaparkende öyleydi meyve veren ağaç taşlanır

  • Ali BULUT 17 Ağustos 2022 12:15

    Yazıdaki "Eğitim-Bir-Sen’in bu ülkenin eğitimine nasıl bir katkısı var bilmiyorum." ve "Mustafa Karataş adlı bu arkadaş," ifadeleri yazarın konuyu araştırmadan sığ, son derece reaksiyonel ve subjektif yorumlar yaptığının göstergesidir.

  • Erdem Beyazıt 17 Ağustos 2022 11:49

    Salih Kaygusuz Bu şehrin en itaatkar burokratıdır.... Hangi iktidar gelse itaatinden vaz geçmez.

  • Salih KAYGUSUZ Aşığı 17 Ağustos 2022 11:29

    Salih KAYGUSUZ Bu ilin eğitim öğretim camiasında birçok hizmeti olmuştur kimse cahilce açıklma yapmasın bu zat doğruluk peşinde koşturuyor

  • Mesut bey 17 Ağustos 2022 11:26

    Sayın müdür bey senin ne işin var sendika takvimi kaldırmak vs işleri ile. Okullarda öğretmen yok. Ücretli ile okuyan gençlere kadrolu hoca bul sen. Karataş hissi davranıyor gibi.yakışmıyor sana Karataş. Sendikayi baskı unsuru kullanma. Dediklerini müdür yapmıyor diye gocunuyorsun her halde

  • Hamdi 17 Ağustos 2022 11:19

    Sendika başkanı kaç lira maaş alıyor? 40 Bin TL aldığı doğru mu?

  • Bilal UYGUR 17 Ağustos 2022 10:26

    Salih Kaygusuz başarılı olduğu için değil "aşırı torpilli" olduğu için hala o koltukta oturuyor. Ayrıca eğitim namına Erzurum'a kattığı hiç birşey de yok..

  • Adalet 17 Ağustos 2022 10:25

    Sendika ile olan sorununu, durumunu bilmem. Nasıl bir çıkar çatışması yaşıyorlar bilemem ancak Milli Eğitim Müdürü olan zat bu şehirde binlerce gencin hakkına girmiştir. Sırf şehrin başarı sırası bir kaç basamak artsın diye binlerce gencin ailesine çocuklarını sınava sokmamaları hususunda direktiflerde bulunmuş ve maalesef başarılı da olmuştur. Sırf kendi başarı seviyesini yüksek göstermek adına binlerce gencin bir yılını heba etmiştir. Sizin gibi şehrimizin önemli bir gazetecisi bu konuyu araştırıp gün yüzüne çıkarmalıdır. Bu konunun herkes tarafından bilinip sümen altı edilmesi kabul edilemez.

  • Admin 17 Ağustos 2022 10:03

    Hz. Ömer (r.a.); Adalet Mülkün Temelidir Yaşasın / Adil Yöneticiler Kahrolsun yalancı Yöneticiler/ bu hükümetin en büyük yanlışı denetimsizlikten ve adam kaydırmaktan kaynaklanıyor...

  • Zikri Pala 16 Ağustos 2022 14:27

    "Bazı sendika patronları az da olsa hala var: Anormal yüksek maaş alıyor, onlarca milyonluk araçlara biniyor, çok lüks binalarda saltanat sürüyor!" Acaba bu sendikalar iktidara yakın sendikalar mı?