Haber Girişi : 23 Haziran 2016 08:43

Şaka iyidir de dozunu kaçırmasak!

Şaka iyidir de  dozunu kaçırmasak!
Dozunu kaçırmamak kaydıyla elbette şaka da güzeldir, şaka yapan da sevimlidir. Lakin toplum olarak ifrat ve tefrit arasında gidip gelmeyi pek bi sevdiğimiz içindir ki, Ramazan da şakanın da suyunu çıkarıyoruz.
Nihayet şikayetler öyle bir raddeye ulaştı ki, polis çocukların en büyük eğlencesine dönüşen maytap ve benzeri patlayıcıları külliyen yasakladı.
Olur olmaz her şeye, zabıtanın burnunu sokmasını ya da devletin yasaktan yana bir tutum sergilemesini hazzetmeyen biri olarak bendeniz de, artık maksadı dışında kullanılmaya başlanılan bu patlayıcıların polis operasyonuyla toplatılmasına alkış tuttum.
Geç bile kalınmıştı!
Çünkü Ramazanın başından beri yakından şahit oluyoruz. Bi bakıyorsunuz koca koca adamlar hiç beklemediğiniz bir anda yanı başınızda güümm diye patlatıyor.
Yahu birader anladık şaka yapıyorsun, anladık Ramazan geleneklerini (şaka yapma) yaşatmaya çalışıyorsun filan ama bu yaptığın ne Ramazan şakasına girer ne de Ramazan eğlencesine!
Bütün bir millet olarak terör yüzünden zaten son derece hassa bir süreçten geçiyoruz. Kan içiçi terör örgütleri her an her yerde ya bir otomobili havaya uçurabiliyor, ya da canlı bomba ile masum insanların canına kıyıyor.
Toplam öyle hassaslaştı ki, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde bırakın bombayı ya da maytap patlamasını bozuk egzozdan çıkan ses yüzünden panikleyen, korkup sağa sola kaçışan insanlar var.
Çok şükür bugüne kadar Erzurum'da ne canlı bomba ne de bombalı bir araç patlamadı fakat insanlar her şeye rağmen diken üstünde...
Bir de meselenin başka bir yanı daha var. O da şu: Çocuklardan ziyade gençlerin hatta genç üstü insanların patlattıkları bu maytaplar, çocuklar, hastalar, hamileler ve yaşlılar üzerinde çok ciddi sorunlara yol açıyor.
Birileri Ramazanın şanındandır illa da şaka yapalım eğlenelim diyorsa, kendileri bilir. Kimsenin eğlencesine mani olacak değiliz elbet. Ama Ramazan eğlencesi demek, dalgın bir insanın kulağının dibinde bi hayli de gürültü koparan o maytapları patlatmak demek değildir.

Bu sebeple Erzurum polisinin, zaten satışı el altından yani kaçak yollardan yapılan o patlayıcıların satıldığı merdiven altı yerlere baskınlar düzenleyip o sevimsiz şeyleri toplayıp imha etmesi isabetli ve gecikmiş bir hizmettir.


Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.