EKONOMİ Haber Girişi : 14 Aralık 2010 14:42

Sait Paşa Cami Törenle İbadete Açıldı

Sait Paşa Cami Törenle İbadete Açıldı

Sivas merkezde bulunan ve Yaklaşık beş ay önce onarıma alınan tarihi Sait Paşa Camisi İbadete açıldı.

Kaynaklara göre, 1820 yılında inşa edilen tarihi camide geçen Ağustos ayında Vakıflar Bölge Müdürlüğünce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

 Sait Paşa Caminin ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Sivas Valisi Ali KOLAT, Sivas’ın vakıf eserleri açısından çok önemli  bir konumda olduğunu belirterek, vakıf eserlerini korumanın tüm vatandaşların görevi olduğunu kaydetti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP de vakıf eserlerine ayrı bir önem verdiklerini anlatarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vakıflar Bölge Müdürü Yakup YILDIRIM da törene katılanlara Sait Paşa Camiine yaptıkları çalışma hakkında bilgiler verdi.

 
Yıldırım, restorasyon kapsamında cami duvarlarının dış kısmının güçlendirildiğini, çatı bölümünü tamamen sökerek bakırla kapladıklarını, caminin çürüyen ahşap döşeme ve tavan kısımlarının temizlenerek düzenlendiğini, ısıtma ve elektrik sistemlerinin de günün şartlarına uyarlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından tarihi Sait Paşa cami Vali Kolat ve protokol üyeleri tarafından İl Müftümüz Yusuf Şahin’in yaptığı dua ile ibadete açıldı.

Namazdan önce camide kısa bir vaaz veren İl Müftümüz vaazında cami ve cemaatin öneminden bahsetti.

Törene Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Din Görevlileri ve Cemaat katıldı.