EKONOMİ Haber Girişi : 27 Haziran 2011 09:02

Şair ve Yazar Din Görevlisi Kenan Tunç veda ediyor

Şair ve Yazar Din Görevlisi Kenan Tunç veda ediyor

15 Temmuz 2011 de yurt dışı görev süresi bitecek olan TC Hannover Din Hizmetleri Ataşeliği Ditib Peine Eyüp Sultan Camii Din Görevlisi  Kenan Tunç için Dernek yönetimi tarafından muhteşem bir veda programı düzenlendi. 15 temmuzdan önce pek çok vatandaşımızın izine gidecek olmasından dolayı  erkene alınan veda programına  Peine’de ikamet eden vatandaşların yanı sıra çevre bölge derneklerinden yoğun katılım oldu. 26.06.2011 pazar günü yapılan  programda Din Görevlileri  tarafından  Kur’an-ı Kerim,  Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Sunuculuğunu Giforn  Din  Görevlisi  Rıfat Buran’ın  yaptığı  veda programında  Braunschweig  bölge din görevlileri  koordinatörü ve aynı zamanda  Wolsburg din görevlisi Seyit Ahmet Sadan  ve  Wolfenbüttel Din Görevlisi  Selahattin Yayla söz alarak meslektaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.  Kenan Tunç’ un özellikle yazar ve şairlik yönüne vurgu yapan din görevlileri, onun aynı zamanda  proje sahibi birisi olduğunu belirttiler. Wolfenbüttel  Din Görevlisi Selahattin Yayla, Kenan Tunç’un , 03-06 yaşındaki çocuklara daha küçük yaştan itibaren camileri sevdirmek için  Kinder Moschee  adında  yeni bir sınıf modeli geliştirdiğini, bu çok önemli projenin kendilerine  de  bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Daha sonra çevre dernek başkanlarından  Gifforn Dernek Başkanı Osman Şahbaz,  Salzgitter Bad Dernek Başkanı Şenol Doğramacı, Wolsburg dernek başkanı Selehattin Angın  söz alarak Din Görevlisi Kenan Tunç’ la olan dostluklarından bahsederek onu hep buralarda bıraktığı hoş sada ve güzel hizmetleriyle hatırlayacaklarını belirttiler.

Peinedeki Türk spor kulüplerinden  SV Bosporus Spor kulübü adına adına duygu dolu bir konuşma yapan kulüp başkanı Osman Benzer, ‘’Hocam, bu kısa dönem içinde sizden çok şey öğrendik. Her zaman desteğinizi  arkamızda gördük. Sizi hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman saygıyla hatırlayacağız.’’ diyerek SV Bosporus  spor kulübü adına Kenan Tunç’a bir plaket takdim etti. Boks Kulüp 62 Peine  adına mikrofana  gelen Şener Tanrıkulu da Din Görevlisi Kenan Tunç’tan son derece memnun olduklarını belirttiği  konuşmasının ardından Boks kulübü adına bir plaket takdim etti.

Türkçe dersi öğretmeni  Mustafa Ertürk de yaptığı konuşmada Din Görevlisi Kenan Tunç’un Türk kültürüne ve özellikle Türkçeye verdiği önemden bahsetti. Mustafa Ertürk : “ Kenan Tunç hocamız gibi sosyal ve aktif bir din görevlisiyle tanışmaktan son derece mutluyum. Onun burada devletimiz ve milletimiz için yapmış olduğu faaliyetler bizi kendisine hayran bırakmıştır. Değerli hocamıza bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum ’’ dedi. Ditib Peine Eyüp Sutan camii eski dernek başkanı Mehmet Turan  Kenan Tunç’la  Peinede gençler ve çocukların camiye ilgileri bakımından büyük bir canlanma olduğunu, camide okuyan öğrenci sayısının arttığını, 03-06 yaşlarındaki çocukların bile Kenan Tunç’un projesi olan  Kindermoschee  projesi  sayesinde camiye geldiklerini  belirtti. Başkan Deniz  Saray da görevi sona eren Din Görevlisi Kenan Tunç’un yaptığı faaliyetlerle kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek  ‘’ Biz hocamızdan son derece memnunduk. Onunla daha uzun yıllar çalışmak isterdik. Ama ne yazık ki görev süresi doldu ve kendisi  önümüzdeki  günlerde aramızdan ayrılacak. Biz kendisini her zaman saygıyla anacağız.’’ dedi. Deniz Saray Peine cemaati ve dernek yönetimi adına Kenan Tunç’a yaptığı hizmetlerden dolayı  bir plaket takdim etti. Din görevlisi Kenan Tunç’a  Braunschweig  bölge dernek başkanları adına Niedersachsen Eyaletler Birliği Yönetim kurulu üyesi  ve aynı zamanda Salzgitter bad Dernek Başkanı Şenol Doğramacı bir plaket takdim etti. Doğramacı kendi derneği adına da Tunç’a yaptığı güzel faaliyetlerden dolayı bir plaket verdi.

Konuşma ve plaket takdimlerinin ardından mikrofana gelen Kenan Tunç : ‘’ Öncelikle yurt dışındaki görev süremin dolması nedeniyle büyük bir incelik gösterip bizim için ’’ Veda Yemeği ’’ düzenleyen Ditib Peine Eyüp Sultan Camii Yönetim kuruluna ve değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. Allah nasip etti, burada bir yıl sizlere hizmet etme fırsatı buldum. Elimden geldiğince sizlere ve çocuklarınıza kendi inançlarımız ve kültürümüz adına bir şeyler vermeye çalıştım. Bunda bir nebze olsun başarımız varsa ne mutlu bize. Benim en çok üzerinde durduğum hususu hepiniz biliyorsunuz. Şu ay yıldızlı al bayrağımıza layık olalım. Ona zarar verecek her türlü yanlışlardan kaçınalım. Ben buralarda hep bunu söylemeye çalıştım ve hep vatan dedim, bayrak dedim. Çünkü bayrak istiklal demektir, hürriyet demektir. Bayrak Çanakkale’dir, Çanakkale Hakkari’dir,Mardin’dir, Yozgat’tır, Sakarya’dır, Zonguldak’tır  vs…Çanakkale vatandır. Vatan bayraktır. Bu bayrak doğusuyla batısıyla hepimizindir. Onu hep yukarılarda tutalım. İşte bunun yolu vatanımız, milletimiz ve geleceğimiz için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktan, başarmaktan ve ilerlemekten geçiyor. Allah hepimizi bu yollarda başarılı kılsın. Buralarda sizlere hizmet etmekten ve sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Artık görev süremin bitmesi nedeniyle aranızdan ayrılacağım. Ama her zaman aklımda ve kalbimde olacaksınız. Ben size hakkımı helal ediyorum, sizler de hakkınızı helal ediniz. Şimdiden Allaha ısmarladık ‘’ dedi.

Konuşmaların ardından Ditib Peine Eyüp Sultan Camii yönetim birimleri tarafından misafirlere  yemek ikramı yapıldı. Zonguldaklı Din görevlisi, şair ve yazar Kenan Tunç’un veda programı çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.