GÜNDEM Haber Girişi : 20 Aralık 2023 23:13

Sağlık Müdürlüğü ve Müftülük’ten ortak çalışma

Sağlık Müdürlüğü ve Müftülük’ten ortak çalışma
Erzurum Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından “intihar” konusunda geniş çerçeveli bir saha çalışması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nda “İntiharı önleme konusunda çok sektörlü bir önleme çerçevesi geliştirilmesi” faaliyeti yer alıyor. Buna bağlı olarak Erzurum Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliği ile “İntihara meyilli bireylerin tanınması, bu bireylere yaklaşım ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi” konulu çalışmalar yapıldı.

İl genelinde bütün camilerde intiharın önlemesi konulu vaaz verildi ve yaklaşık 200 bin kişi bilgilendirildi. İl Müftülüğü Konferans Salonunda Palandöken İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Psikolog Halime Gündüz tarafından Palandöken İlçe Müftülüğünün 256 personeline eğitim verildi.

Oltu Kaymakamlığı ile Oltu İlçe Müftülüğü personeline Psikolog Halime Özden Devei tarafından eğitim verilerek 96 kişiye ulaşıldı. İl Müftülüğü Konferans Salonunda İl Sağlık Müdürlüğü personeli Psikolog Fatih Çoban ve Erzurum Şehir Hastanesi hekimlerinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Özge Binnat tarafından İl Müftülüğü, Aziziye İlçe Müftülüğü, Palandöken İlçe Müftülüğü ve Yakutiye İlçe Müftülüğü’nün 458 personeline eğitim verildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda ise İl Sağlık Müdürlüğü personeli Psikolog Fatih Çoban ve Erzurum Şehir Hastanesi hekimlerinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Özge Binnat tarafından ALO 190 Fetva Hattında görevli 47 personele eğitim verildi. Ayrıca İlçe Müftülüğü çalışanlarına yönelik çevrim içi toplantılar yapıldı.

Bu toplantılara yaklaşık bin 500 kişiye katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.