GÜNCEL Haber Girişi : 27 Kasım 2009 15:10

Rusya'da Müslümanlar camilere akın etti

Rusya'da Müslümanlar camilere akın etti
Rusya'nın çeşitli bölgelerinde Kurban bayramı namazı bugün kılındı. Çeçenistan'da kurban kesemeyen halka destek olmak maksadıyla devlet organları harekete geçti.

Çeçenistan Müftülüğünden yapılan açıklamağa göre Ramzan Kadırov'un talimatıyla birkaç milyon ruble bu tür ailelere destek olmak maksadıyla ayrıldı. Kurban etlerinin dağıtımını ilçe ve köy camisinin imamları gerçekleştirecek. Başkent Groznı'da çeşitli bölgelerden kurbanlıklar getirildi. Özellikle bayram gününde develerin kesilecek olması dikkat çekti. Bu maksatla önceden deve çiftliğinin kurulduğu belirtildi.

Başkirya'da kılanan bayram namazını ise tüm Rusya izledi. Namaz Ufa'nın Lale-Tülpan camisinde Rusya Merkezi Müslümanların Dini İdaresinin başkanı Talhat Taciduddin kıldırdı. Namaz Rusya'nın ulusal kanalı "Pervıy Kanal" aracılığıyla canlı yayınlandı. Diğer camilerde de Müslümanların ikram edilmesi maksadıyla "özel mutfaklar" kuruldu.

Tataristan'ın başkenti Kazan'ın Kul ŞERİF camisinde müftü Gusman İshakov kıldırdı ve namaz Tataristan-novıy vek kanalı ile yayınlandı. Nijegorod eyaletinin Müslümanları "domuz gribi" tehlikesine karşın kısıtlamalara katlanmak zorunda kaldı. Başkent Moskova'nın Merkezi Camisinde namazı elli binin üzerinde Müslüman kıldı. Ayrıca Moskova'nın diğer camilerinde de bayram namazının kılındığı açıklandı.

Rusya'nın tüm Müslüman bölgelerinde Kurban bayramı dolayısıyla tatil ilan edildi. Rusya başbakanı Putin ülke ve dünya Müslümanlarının bayramlarını kutladı