GÜNCEL Haber Girişi : 14 Ekim 2014 11:10

Ruh sağlığı için doğada yürüdüler

Ruh sağlığı için doğada yürüdüler

Ruh Sağlığı Haftası nedeniyle Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından organize edilen “Ruh Sağlığınız İçin Bir Mola” adlı doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Yürüyüşe 7 den 77 ye çok sayıda kişi katıldı. Palandöken dağı eteklerinde bulunan Kent Ormanı meydanında buluşan katılımcılar, Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mahmut Avcı, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Remzi Arslan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Çankaya, Halk Sağlığı Müdür yardımcıları, bağlı hastaneler başhekimleri ve müdürleri öncülüğünde yürüyüşe geçti.

Kent ormanının şehri tepeden gören belirli bir mesafesine kadar yürüyen kalabalık daha sonra burada mola verdi. Molada bir basın açıklaması yapan Genel Sekreter Erdoğan, “Bildiğiniz üzere Bakanlığımız tarafından toplum ve birey sağlığı ile ilgili birçok faaliyet yürütülmekte. Bunlardan biri olan Obezite ile Mücadele Programı son günlerde oldukça gündeme gelmiş durumda. Hem bu kapsamda bir faaliyet içerisinde bulunmak hem de içinde bulunduğumuz Ruh Sağlığı Haftasını kapsayacak şekilde bir etkinlik düzenlemek istedik. Böylesine güzel bir ormanlık alan içerisinde yürüyüp temiz hava almanın insan ruh ve beden sağlığı üzerindeki olumlu etkileri herkes tarafından biliniyor. Yoğun iş temposundan ve şehir gürültüsünden uzak olmak, bir nevi ruhumuzu dinlendirmek üzere burada bulunuyoruz. Bunu özel günlere has değil de her zaman tekrarlamamız gerekir. Doğayla buluşmanın ruh sağlığına kattığı olumlu etkilere dikkat çekmek istedik ve bu yüzden Ruh Sağlığınız için bir mola dedik” şeklinde açıklamada bulundu.

Mola da ikram edilen sandviçleri yiyen katılımcılar burada bir süre şehir manzarası izleyerek dinlendikten sonra dönüşe geçti. Çok sayıda sağlık çalışanımız, vatandaş ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen doğa yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.