EKONOMİ Haber Girişi : 12 Nisan 2011 18:00

Rizede Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Çalıştayı sona Erdi.

Rizede Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Çalıştayı  sona Erdi.

Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde 10-11 Nisan tarihleri arasında Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ile ilgili çalıştay düzenlendi.

Çalıştay için düzenlenen açılış programına  Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Ulvi ATA,Hizmet içi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir DİNÇ, İl Müftüsü İlyas SERENLİ, İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi  Dr.Durak PUSMAZ ,Egitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN,Diyanet İşleri Başkanlığı,Konya,Kayseri,İstanbul,Erzurum,Trabzon,Rize Eğitim Merkezlerinde Görevli Eğitim Görevlileri,İhtisas ve Aşere Takrib kursiyerleri katıldı.

Eğitim Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Mustafa Yılmazın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim  ile başlayan program Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN’in açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında Eğitim Merkezlerinin geleceğine yön verecek çok önemli bir seminere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden BİLGİN,seminerin hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Açılış programına katılan İl Müftüsü İlyas SERENLİ,Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yasasında yapılan değişiklik ve yeni oluşum neticesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezleri kurulmasına karar verildiğini,bu bu sayede  daha kaliteli eğitimin verileceğine inandığını söyledi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezleri  Semineri çalışma usül ve esasları müzakeresi üzerine   Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Ulvi ATA,Hizmet içi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir DİNÇ birer konuşma yaptı.

Hizmet içi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir DİNÇ konuşmasında; çalıştaya katılan hocalarımız ve ihtisas eğitimi gören kursiyerlerimiz ile zihinlerde ,fikirlerde bir aşı oluşturmak için bir araya geldiklerini, bir proje hayata  geçirilirken Finansal ,Operasyonel ve Rasyonelitesini bir araya getirdiğimiz zaman olumlu veya olumsuz yönlerinin  ortaya çıkacağını, bu gibi projeleri hayata geçirebilmek için istişareler ,büyük önem Arz ediyor dedi.  

Daha sonra kürsüye  gelen  Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr.Ulvi ATA ;70 yılların ortasında hocalarımızın görmüş olduğu eksiklik neticesinde kurulan  İhtisas Eğitim Merkezleri  ile başlayan İhtisaslaşma sürecinin, son yıllarda yapılan çalışmalar ve yasal zeminler çerçevesinde ,iyi bir alt yapı ile daha iyi nasıl olur çalışmaları neticesinde 7 adet dini Yüksek İhtisas Merkezi kurulmasına karar verildiğini  söyledi.

İhtisas Merkezilerinini kurulduğu günden bu güne kadar 2012 mezun verdiğini, görevlerimizden birinin de İhtisas Eğitim Merkezlerini kuranları ve bu güne getirenleri  bu çalıştaylar vesilesi ile dinlemek olduğunu ifade eden ATA; tecrübelerden  yararlanmak, daha etkili, daha verimli eleman nasıl yetiştirebiliriz ? gibi konularda ortak aklı birbirimizi dinleyerek ortaya koyacakların söyledi.

 width=

 

 

Çalıştayın ikinci gününde Dr.Ulvi ATA  ve Kadir DİNÇ  ,Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde devam eden İhtisas, Aşere-i  Takrib ,Tashih-i Huruf ,Hazırlayıcı Temel Eğitim ve yurtdışından gelen  öğrencilerle  toplantı yaparak sorunlarını dinlediler.
 
Haber :Harun GÜNEY