EKONOMİ Haber Girişi : 15 Mart 2009 00:33

Rize Müftülüğünden Konferans

Rize Müftülüğünden Konferans

Rize Müftülüğü  Aile İrşat ve Rehberlik büromuzun ,8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İsmail Kahraman Kültür Merkezinde  düzenlediği Programa Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  öğretim görevlisi Kemal YILDIZ konuşmacı olarak katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra  Merkez Eski Orta Cami İmam Hatibi Mustafa Yılmaz?ın  Kur?an tilavetiyle devam etti.
 

Rize İl müftüsü  İlyas SERENLİ?nin açılış konuşmasıyla devam eden programda İl Müftüsü, Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarının kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsetti. Serenli konuşmasının devamın da  :Aile büroları Başkanlığımızın yeni uygulamalarından biri olup,müftülükler bünyesinde 49 ilde kurulmuştur.Rize?de 2007 yılında  kurulan büromuz 2008 yılında aktif faaliyetlerine başlamıştır.8 Mart Dünya Kadınlar Günü  münasebetiyle Aile Büromuzu düzenledikleri bu etkinlikten dolayı kutlar ,çalışmalarında başarılar dilerim.; diyerek sözlerini tamamladı.

     

İl Müftüsü SERENLİ nin konuşmasından sonra ?Kadının Ailedeki Yetki ve Sorumlulukları ?adlı konferansını sunmak üzere  Rize Üniversitesi   İlahiyat Fakültesi  öğretim üyesi Kemal YILDIZ söz aldı.Yıldız konuşmasında Dünya Kadınlar Gününün ortaya çıkış sürecine  değindikten sonra sunumlar eşliğinde konuşmasına devam etti.

 
Yıldız, İslam da ailenin olmazsa olmaz iki tarafı olan karı kocanın birbirlerine karşı sorumlulukları olduğunu belirtti.Konuşmasın da  nikah, mehir , ev yönetimi , karşılıklı haklar ve sorumluluklar vb. konularda dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde önemle durdu.Günümüzde evlilik konusunda yapılan yanlış tercihlerin yol açtığı sorunlara dikkat çekerek eşlerin evliliği, farkında olarak yapmaları ve nebevi öğütlere kulak vermenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine devam etti.

Aile İrşat ve Rehberlik bürosunun düzenlediği etkinliklerden dolayı teşekkür ederek konferansın hayırlara vesile olmasını ve yoğun katılımları dolayısıyla halkımızın gösterdiği teveccühe teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 

Konferans sonunda Kur?an Kursları Müdür Vekili Naci ÇAKMAKÇI  Rize Üniversitesi   İlahiyat Fakültesi  öğretim üyesi Kemal YILDIZ? a   Aile Bürosu  adına çiçek takdim ederek teşekkür etti