EKONOMİ Haber Girişi : 19 Ağustos 2011 04:01

Rize Müftülüğü Batum Acara bölgesi Din Görevlilerini Ağırladı.

Rize Müftülüğü Batum Acara bölgesi Din Görevlilerini Ağırladı.

Rize İl  Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın  "Kardeş Şehir Projesi"  çerçevesinde Rize’nin  Kardeş Şehri olan Batum’un  Baş Müftüsü ve Acara bölgesinde görevli  ilçe Müftülerini ağırladı.

İl Müftüsü İlyas Serenli’nin başkanlığında müftülük toplantı salonunda Batum-Acara bölgesinden gelen misafirler ve Rize de görev yapan ilçe müftüleri ile istişare toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından Yakamoz Restaurant’ta gerçekleşen iftar programına Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kemal Sandıkçı, Gürcistan Dini İdare Başkanı ve Batum-Acara Baş Müftüsü Cemal  Paksadze, Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Erdem, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Şark, İl Müftüsü İlyas Serenli, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, il Müftü Yardımcıları Yahya Çankaya, Ali Çakmak, İlçe Müftüleri, Acara bölgesindeki ilçe müftüleri,  İl Vaizleri, Şube Müdürleri, emekli müftüler, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Eğitim Merkezi Öğretmenleri ile İmam Hatip Lisesi Müdürü Hızır Aktaş ve Yardımcıları ile müftülüğüne bağlı engelli personel katıldı.

Batum Merkez camii Müezzini Badri Vanadze ve Rize İl Vaizi Mustafa Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program akşam ezanının okunması ile iftar yemeğiyle devam etti. Yemek esnasında Türkiye Diyanet Vakfının tanıtımının yapıldığı video cd davetlilere izlettirildi.

Yemek sonrası İl Müftüsü İlyas Serenli kısa bir konuşma yaparak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı "Kardeş Şehir" projesi çerçevesinde Rize İl Müftülüğü olarak 2009 yılında başlatılan geleneksel iftar programının bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin organizasyonuyla gerçekleştiğini söyledi.

Gürcistan Baş Müftüsü Cemal  Paksadze ve Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Erdem  Gürcistan’daki din hizmetleriyle ilgili kısa bilgiler vererek, iftar programını düzenleyip kendilerini davet eden Rize İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Şark’ın selamlama konuşması, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı’nın duası ve  İl Müftümüz İlyas Serenli’nin  katılımcılara teşekkürü ile iftar programı son buldu.