EKONOMİ Haber Girişi : 28 Mayıs 2010 14:00

Rize Müftülüğü Aile İrşad Bürosundan D.İ.B Yardımcısı İzzet ER'e Birifing

Rize Müftülüğü Aile İrşad Bürosundan D.İ.B Yardımcısı İzzet ER'e Birifing
Rize İl Müftülüğü Aile İrşad Bürosu görevlilerince, Din Hizmetlerinden sorumlu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er’e “Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Brifingi” sunuldu.
Rize İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Sibel Öğüt koordinasyonunda takdim edilen brifingde Rize İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu’nun kuruluşu olan Temmuz 2007’den Mart 2010’a kadar yaptığı programlar, büroya yöneltilen sorular ve büro personelinin çalışmaları slâytlar eşliğinde özetlendi. Din Hizmetleri Uzmanı Sibel Öğüt: “Temmuz 2007’de ben ve bir vaiz arkadaşın nezaretinde kurulan büromuz asıl faaliyetlerine Aralık 2008’de başlayabilmiştir. O günden bu yana pek çok faaliyet yaparak büromuzu tanıtmaya çalıştık. Kur’an Kursu hocalarıyla beraber halkımızın yoğun ilgi gösterdiği anma programları, tiyatrolar, kurslar arası yarışmalar tertip ettik. 2009 yılında büromuza yönlendirilen sorular 2008’in iki katıydı. Bu da halkımızın bizden haberdar olduğunu ve dini problemleri için bizi tercih ettiklerini gösterir” dedi.
Akabinde Aile İrşad Bürosu’nun faaliyetleri hakkında söz alan İl Vaizesi Zeynep Günaydın, Rize’deki hanım dernekleriyle ortak projeler gerçekleştirdiklerini, Kur’an kurslarında eğitim gören hanımların problemlerini tespit etmeye yönelik anketler düzenlediklerini ve büroya gelen her soruyu karteksleyip Ankara’ya bildirdiklerini belirtti.
 
Sunumları büyük bir dikkatle takip eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, kısaca Aile İrşad Bürolarının kuruluş amacına değindikten sonra Rize İl Müftülüğü Aile İrşad Bürosunun hanımlara yönelik faaliyetler açısından 81 ilden 37. sırada yer aldığı bilgisini verdi.
 
Aile İrşad Bürolarının birbiriyle koordineli çalışması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. İzzet Er; “Bizler peygamberin kültürel mirasını taşıyoruz. Her eve her bayana ulaşmalıyız. Çevrenizdeki derneklerle iletişim kurun, yeni projeler geliştirin, güler yüzlü ve yumuşak olun. Diyanet İşleri Başkanlığı aile meselesine ilk el attığında ‘Diyanet neden camiden çıktı?’ diye eleştirenler sizin faaliyetlerinizi gördükçe ‘İyiki de çıkmış’ diyecektir” şeklinde konuştu.
 
Haber Tuğba KÜÇÜKVAR / Rize