EKONOMİ Haber Girişi : 20 Aralık 2010 10:35

Rize İl Müftülüğü Aile İrşat Ve Rehberlik Bürosundan Konferans

Rize İl Müftülüğü Aile İrşat Ve Rehberlik Bürosundan Konferans

Rize Aile İrşat ve Rehberlik bürosu görevlilerince “.Hicret ve Muharrem Ayı’nın önemi”adlı konferans yapıldı .müftülük sitesi konferans salonunda gerçekleşen konferans tophane mahallesi camii kız kuran kursu öğreticisi Nahile kazanbaşın okuduğu kuranı kerimle başladı.din hizmetleri uzmanı Sibel öğütün açılış konuşmasının akabinde.konferansa geçildi .il vaizi ayşe serenli hicret ve önemi adlı konuşmasında şunlara değindi.Serenli konuşmasına şöyle devam etti:

Hicret; İslâm davasının hedefe giden yolunda bir dönüm noktasıdır. Hicret; İslam toplumunun teşkilatlanması, bir güç haline gelmesi ve çevresine kendini kabul ettirmesi sürecinin ilk adımı olmuştur.Hicret; her vesile ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı vurgulayan İslam’ın hayat bulmasına yol açan önemli bir olaydır. Hicret; imanın maddi güç karşısında kazandığı zaferin simgesidir. Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan, evlattan vazgeçişin, ibretli ve meşakkatli kıssasıdır.

Hicret; her şeylerini Allah için, göz kırpmadan terk eden Mekkeli Muhacirler ile onları bağırlarına basan, muhtaç oldukları halde onları kendilerine tercih eden Medineli Müslümanların, Ensarın destanıdır.
İkinci bölümde vaize Mine TAŞ İse muharrem ayı içerisinde geçen olaylar aşure günü ve Ker bela olayına değindi. Taş sözlerini şöyle tamamladı.
Hz. Peygamber’in nadide çiçeği Kerbela’da koparıldı. O günden beri kalplere kor düştü. Peygamber’i seven, Peygamber’i sevdiği için onun ehl-i beytini seven, “âl-i Muhammed” diyerek onlara dua eden bütün Müslümanlar üzüldü. Hüseyin sevginin, Kerbela da acının adı oldu. Hangi sosyo-kültürel dünyaya mensup olursa olsun bütün Müslümanlar içtenlikle Hz. Hüseyin’ sevdiler, Kerbela’da onun “baş”ına gelenlerden üzüntü duydular.
Bütün şehitlerimizin, başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbela şehitlerinin ruhu şâd olsun.
Konfrerans sonunda misafirlere konu ile ilgili sorular sorularak hediyeler verildi ve program akabinde aşuru ikram edildi.

 
YOKSULLARA YARDIM HAFTASINDA RİZE İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REGHBERLKİ BÜROSUNDAN 10 AİLEYE YARDIM

Rize Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlisi Din Hizmetleri Uzmanı Sibel ÖĞÜT Aile bürosuna başvuran yardıma muhtaç ailelere yönelik yaptıkları faaliyet hakkında bilgi verdi. Öğüt şunları söyledi:
 
 
Çeşitli nedenlerle Rize Aile İrşat ve Rehberlik Bürosuna başvurular olmakta.  Bunlar içerisinde bizlere, yardıma muhtaç ailelerde gelmektedir. Bizlerde bu başvuran ailelere nasıl bir katkımız olur düşüncesiyle ve bu hafta münasebetiyle küçük kumanyalar hazırladık. Bu konuda bize destek veren il müftümüz İlyas SERENLİ hocamıza çok teşekkür ederiz.