EKONOMİ Haber Girişi : 04 Haziran 2009 11:24

Rize Görevlileri Yaz Kuraslarına Hazır

Rize Görevlileri Yaz Kuraslarına Hazır

Yaz Kuran Kurslarında eğitim ve öğretimin daha verimli hale gelmesi amacıyla Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda  3 gün süreyle İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik ??Yaz Kuran Kursları Semineri ?? düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan il Müftüsü İlyas Serenli  ; Yaz Kur'an Kurslarına Kurum olarak  çok önem verdiklerini  ,Din görevlileri  olarak  asıl görevimizin  toplumu  inanç, ibadet ve ahlâk kuralları konusunda aydınlatmak olduğunu ,Yaz Kuran Kurslarının da bu amaç doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek  , Yaz Kurslarına gelen çocuklara  sadece Kur'an?ı Kerimin  öğretilmediğini , bunun yanında İslam?ın temel prensiplerini, iyi insan, iyi vatandaş, iyi aile bireyi olmayı, kendisiyle, toplumuyla, Yüce Yaratanıyla, milletiyle barışık olmayı öğrettiklerini söyledi.

Seminerin ilk gününde Kuran Kursları Müdür  Vekili Naci Çakmakçı  İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara ??Kur Sisteminin Önemi ve Uygulama ilkeleri,Kur sistemine göre Kuranı Kerim Öğretimi ve kullanılacak etkinlikler hakkında örnekler  ve dokümanlar izlettirilerek açıklamalar yaptı.

Yaz Kuran Kursları Seminerinin ikinci gününde Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç.Dr Ahmet Koç  ??Yaz Kuran Kurslarında  öğrencilerle nasıl iletişim kurulacağı ,yaz kuran Kurslarının hedefleri,ergenlik psikolojisi ve örnek ders işleyişleri göstererek  din görevlilerine bilgiler verdi.

Seminerin son gününde  Rize Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi  Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Ahmet Albayrak Yaz Kuran Kurslarında  öğrencilerin göstermiş oldukları olumsuz davranışlar ve bu davranışların etmenleri  nelerdir ? Öğrencilerle nasıl  iletişim kurulmalıdır konularına değindi.

Görüşlerini aldığımız din görevlileri İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu seminerin çok faydalı geçtiğini ,var olan bilgilerini bu seminerle daha da  geliştirdiklerini  ve hizmete hazır olduklarını  belirttiler