EKONOMİ Haber Girişi : 11 Haziran 2010 17:44

Rize de Yaz Kursları Semineri Sona Erdi

Rize de Yaz Kursları Semineri Sona Erdi
Rize İl Müftülüğünce Yaz Kur’an kurslarında verimliliği arttırmak için personele 6–8 Haziran 2010 tarihleri arasında eğitim semineri düzenlendi.
 
Seminerin ilk gününde kadrolu, sözleşmeli ve fahri Kur’an kursu hocalarına, ikinci günü ise  imam-hatip ve müezzin kayyımlara yaz kurslarına yönelik bilgiler verildi.
 
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öcal’ın taktim ettiği seminerde kur sistemine, çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gereken noktalara, eğlenceli bir Kur’an eğitiminin nasıl verileceği gibi konulara değinildi. Yazın camimize gelecek çocuklar için parolamız “Bıkmadan usanmadan, bıktırıp usandırmadan öğretim” olsun diyen Mustafa Öcal, özellikle imamların çocuğun zihin dünyasında dinin şekillenmesinde en etkili rolü oynadığını ve küçükken imamdan gördüğü tahkir yüzünden bir daha camiye uğramamış nice yetişkinin bulunduğunu söyledi.
Seminerinin ikinci bölümünde slaytlar eşliğinde etkili bir din dersinin nasıl yapılacağını örneklendiren Mustafa Öcal, oyunlar ve ilahiler vasıtasıyla pek çok dini konunun çocuğa rahatlıkla anlatılabileceğine vurgu yaptı.
Seminerin son gününde tüm personele Ankara Kocatepe Camii Konferans salonundan yapılan 2010 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uzaktan Eğitim canlı yayını seyrettirildi.
Din Eğitimi Daire Başkanı Ulvi Ata, yaz kurslarının önemine atfen yaptığı konuşmada “Yazın kurslarımıza bir milyondan fazla çocuk geliyor ve camiyle, Kur’an kursuyla tanışıyor. İlk gün ve ilk izlenimler çok önemlidir, personelimizin bu hususta gerekli ehemmiyeti göstereceğine inanıyorum” dedi.
Akabinde kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu 14 asırdır süren Kur’an hizmetine ve bu hizmeti sürdüren isimsiz kahramanlara değindikten sonra “Yıllar geçtikçe hizmetlerimiz daha kaliteli bir şekilde sürüyor. Camilerimizi insanların sadece namaz kılmak için uğradıkları mekanlar olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için camilerimizde namaz sonrasına cami dersleri koyduk ve tüm camilerde okuma seferberliği başlattık. Diyanet İşleri Başkanlığı her eğitim seviyesindeki vatandaşlarımız için “cami dersleri kitap setleri” hazırladı. Cemaatimiz bu dersler sayesinde kendi dini bilgileriyle ayakta durabilecek seviyeye gelecektir” şeklinde konuştu.
Seminerin sonunda Diyanet-Sen tarafından camilerde ve Kur’an kurslarında görev yapacak bayan hocalara yemek ikramında bulunuldu.
Yemekte Rize iline atanan yeni vaizelerden Necla Yılmaz’a ve Tuğba Küçükvar’a Kur’an Kursu Öğreticisi iken gösterdikleri başarılardan dolayı Diyanet-Sen tarafından plaket takdim edildi.